Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δήλωση μετάνοιας

Στις 4 του Οκτώβρη είχαμε εκλογές, μίλησε λένε ο λαός, νίκησε ο λαός (λες και είναι ένα ζυμάρι και το πλάθουν κατά πως θέλουν αυτοί). Έφυγε ο Κωστάκης, που έπαιζε τον κυβερνήτη λες και έπαιζε playstation και ήρθε ο Γιωργάκης, που παίζει τον κυβερνήτη με το διαδύκτιο και τα λάπτοπ.


Παντελής Μ. Καλόγερος, Ολυμπιονίκης με αναπηρία Λεφτά υπάρχουν έλεγε (μάλλον θα έμπαινε στο υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας) μετά τα άλλαξε (αν μη τι άλλο ...σταθερός στις απόψεις του) πάμε για δανεισμό, για ΔΝΤ, για τρόικα και φιρμάνιαŸ Ο Αντωνάκης προσπαθεί να το παίξει σκληρός στο κόμμα, διαφωνεί αλλά συμφωνεί. Ο Καρατζαφέρης το παίζει μπαμπούλας όπως μας έλεγαν όταν είμαστε μικρά παιδιά, φάε το φαγητό σου μη σε φάει ο μαύρος, ο Πακιστανός, ενίοτε κάνει λέει εξωτερική πολιτική, κλείνει ραντεβού του Γιωργάκη στις ΗΠΑ. Ο Αλέξης εκεί μαζεύονται και παίζουν ότι είναι κόμμα και μοιράζουν καρέκλες, διαφωνούν με τους άλλους, αλλά λένε όχι «έξω από την ΕΕ», μέσα θα παλέψουμε. Η Αλέκα προσπαθεί να πει την αλήθεια, αντίθετη, αγωνίζεται, τρέχει, γεμίζει τον κουβά γάλα, αλλάŸ τσούπ, κομματική καθαρότητα το χύνει το γάλα.
Και πάνω που έλεγα για φιρμάνια, μου έρχεται και εμένα το φιρμάνι υπόγραψε ότι σταματάς την αγωνιστική σου δραστηριότητα για να διοριστείς στο Δημόσιο «βάση του Νόμου τάδε, της παραγράφου τάδε». Τί λέτε ρε;_ Ποιος το λέει αυτό; Ο Ραγκούσης και ο Γερουλάνος; Τι ξέρουν αυτοί από αθλητισμό; Να μπαίνεις στο στάδιο και ο μόνος στόχος να είναι να υπερβείς τον εαυτό σου; Να κάνεις την υπέρβαση! Κάθε μέρα, προπόνηση, βροχή, κρύο, ζέστη εκεί! Αυτοί; Πουθενά. Μόνο γονείς και προπονητής, οι άλλοι στο αεροδρόμιο να σε περιμένουν να φωτογραφηθούν μαζί σου. Όχι ρε! Χάρη σας κάναμε, παίρνατε λάμψη από τη λάμψη της ψυχής μας. Και τώρα_ αντί να ετοιμαζόμαστε να κατεβούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα δούμε ή μάλλον θα ακούσουμε από συναθλητές για αυτό, γιατί δεν έχετε την ευαισθησία ούτε στιγμιότυπα να δείξετε.
Πώς γυρίσαμε στην Ελλάδα του εμφύλιου, ήρθαν ξανά οι «δηλώσεις μετανοίας»! «Δηλώνω υπεύθυνα ότι σταματάω τον αγωνιστικό αθλητισμό» και το Σύνταγμα σας αυτό το κουτσό για εσάς δεν υπάρχει, το έχετε καταργήσει από κατασκευής του.
Ο μόνος μας στόχος πρέπει να είναι η πάλη, η ανυπακοή, η ανατροπή του συστήματος. Γκρέμισαν κατακτήσεις χρόνων που κερδήθηκαν με αίμα τώρα ήρθε η σειρά μας να πούμε: Όχι στη σιωπή, Όχι στην υποταγή. Ναι στην ανατροπή. Ναι στην πάλη. Να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο μας, για τη γη μας, τη θάλασσα, τον αέρα (όλα μας τα έχουν πουλήσει).
Τέλος, όλα ρε μπορείτε να μας τα πάρετε: την αξιοπρέπεια, την ανυπακοή και την πίστη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τον τίτλο του ολυμπιονίκη με αναπηρία, δεν μπορεί να μου τον αφαιρέσει κανείς, όσα φιρμάνια και να βγάλετε.