Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τι προσπαθούν να κρύψουν;

Βαρύτατες υποψίες ότι ενδεχομένως έχει διαπραχθεί μεγάλη απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου με τη συνενοχή στελεχών του τραπεζικού συστήματος, προκαλεί η νέα προσπάθεια της Τράπεζας της Ελλάδος να μην απαντήσει συγκεκριμένα σε ερώτηση της Β. Παπανδρέου και 14 ακόμη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η ερώτηση αφορά πράξεις της ΤτΕ αμέσως μετά τις εκλογές, οι οποίες θεωρείται ότι εξυπηρέτησαν τα μέγιστα τους κερδοσκόπους στην εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον της Ελλάδας, χωρίς οι ίδιοι να αναλαμβάνουν το παραμικρό οικονομικό ρίσκο!




Δεν πρόκειται μόνο για τα δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που «τσέπωσαν» οι κερδοσκόποι και οι ιθαγενείς συνεργάτες τους. Με δεδομένο ότι πλέον έχει αποδειχθεί πως ο πρωθυπουργός από την αρχή ήρθε στην εξουσία αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ, αποκτά νέα διάσταση η υποστήριξη που παρέχουν επανειλημμένα τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και φυσικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη στάση συγκάλυψης των στοιχείων από τη Βουλή που ακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εντείνονται οι υποψίες ότι πέραν της οικονομικής, το σκάνδαλο αυτό ενδέχεται να έχει και σοβαρότατη πολιτική παράμετρο: Nα ήταν δηλαδή η δουλειά στημένη από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα στον έλεγχο του ΔΝΤ!Για την ώρα αυτό δεν είναι παρά μια αναπόδεικτη υπόθεση. Αν όμως την κατέρριπταν τα στοιχεία της ΤτΕ, γιατί δεν τα δίνει η κυβέρνηση;