Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Όχι άσυλο στη «χούντα» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤTο αποκρουστικό πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο, την περασμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας έχουν συνυπογράψει ένα «μνημόνιο» κατάργησης του δημοκρατικού δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως τονίζει το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του. Διαγωνίζονται μεταξύ τους, αφενός στο ποιος θα καταθέσει πρώτος πρόταση νόμου για την κατάλυσή του και, αφετέρου, στο «σπορ» του ρατσιστικού παραληρήματος κατά των μεταναστών. Ο Γ. Ραγκούσης, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Το κράτος μπορούσε να συντρίψει τους μετανάστες»!

Κανένας λόγος δεν συνέτρεχε για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ακόμη και ο αντιδραστικός νόμος της Γιαννάκου απαιτεί για την άρση του να έχει τελεστεί ή να υπάρχει κίνδυνος να τελεστεί κακούργημα. Τέτοιος κίνδυνος σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε. Αντιθετα, παράνομη ήταν η αίτηση της εισαγγελίας και η καταπάτηση του ασύλου από την ΕΛΑΣ με το αιτιολογικό της… «διατάραξης κοινής ειρήνης»! Έτσι, κάθε φοιτητική κινητοποίηση θα μπορεί να καταστέλλεται, ενόψει, μάλιστα, της μεγάλης αναμέτρησης ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η «φράου Άννα».  Δίκαια είναι τα αιτήματα των αγωνιζόμενων μεταναστών. Η πλειονότητά τους ζητά το αυτονόητο της νομιμοποίησης της παραμονής τους, η οποία διακυβεύεται επειδή λόγω κρίσης δεν μπορούν να «κολλήσουν» τα απαραίτητα ένσημα. Άλλοι δουλεύουν χρόνια και δεν έχουν χαρτιά όχι με υπαιτιότητά τους, ενώ άλλοι ζητούν πολιτικό άσυλο ως διωκόμενοι από αντιδραστικά καθεστώτα.
Η Αριστερά και το εργατικό λαϊκό κίνημα καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Να μην καμφθούν από το «ψαρωτικό» κλίμα που στήνει η «δικτατορία» των αστικών μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, υπάρχουν δυνατότητες για νίκες, με την κοινή δράση όλης της Αριστεράς. Με ένα μέτωπο εργασίας, παιδείας, δημοκρατίας για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της «χούντας» κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
        

0 Τοποθετησεις: