Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Θα τους πάρουν με τα πτώματα

Ίσως καµιά άλλη εικόνα να µην εκφράζει µε τόση τραγική δύναµη το πνεύµα των Χριστουγέννων της κρίσης όσο εκείνη που απεικονίζει µια απόπειρα αυτοκτονίας στο ρουµανικό Κοινοβούλιο.
Προπαραµονή των Χριστουγέννων, ένας 40χρονος τεχνικός της κρατικής ρουµανικής τηλεόρασης TVR σκαρφαλώνει στο στηθαίο του εξώστη της κεντρικής αίθουσας της Βουλής και ύστερα σαλτάρει στο κενό, µε κατεύθυνση τις έδρες των βουλευτών. Εκείνη την ώρα το θέµα της συνεδρίασης είναι η χορήγηση ψήφου εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Εµίλ Μποκ, όµως το εκτός ηµερήσιας διάταξης γεγονός οδηγεί στην αναβολή της συζήτησης. Στο βίντεο βλέπουµε κάποιους βουλευτές να περικυκλώνουν το ασάλευτο σώµα, ενώ άλλοι γουρουνοκέφαλοι συνάδελφοί τους σταυροκοπιούνται και αποµακρύνονται.



ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ 


Ο επίδοξος αυτόχειρας δεν άφησε αποχαιρετιστήριο σηµείωµα, όµως είχε το κατηγορητήριο γραµµένο στο βαµβακερό µπλουζάκι του: «Σκοτώσατε το µέλλον µας». Ο άνθρωπος επέζησε µε µια βαριά διάσειση και µε κατάγµατα στα οστά του προσώπου.
Ο τεχνικός ήταν πατέρας ενός αυτιστικού αγοριού και βρέθηκε σε δεινή θέση αφού η κυβέρνηση κατάργησε µια σειρά επιδόµατα των δηµόσιων υπαλλήλων, εφαρµόζοντας ένα πρόγραµµα εξυγίανσης καθ’ υπαγόρευση του ΔΝΤ. Μάλιστα, αυτή την εβδοµάδα ο Μποκ ανακοίνωσε µε καµάρι ότι ο αριθµός των δηµόσιων υπαλλήλων στη χώρα του µειώθηκε κατά 123.000 (από 1.397.000 το 2009 σε 1.274.000 φέτος).
«Εργατικό ατύχηµα εν ώρα υπηρεσίας» χαρακτηρίστηκε αυτή η απόπειρα αυτοκτονίας, την οποία όλος ο κόσµος πληροφορήθηκε αυθηµερόν αφού στην αίθουσα της Βουλής υπήρχαν κάµερες. Κυριακή, έξι µέρες πριν από τα Χριστούγεννα και εν ώρα µαύρη εργασίας συνέβη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχηµα στην Ελλάδα, σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας – και επί εννέα µέρες το υπουργείο σιωπούσε, εφαρµόζοντας το δόγµα ότι όταν κάτι δεν το δείχνει η τηλεόραση δεν υπάρχει! Ο 44χρονος Αιγύπτιος Εµάντ Αζίζ ήταν ανασφάλιστος, ανύπαρκτος σαν εργαζόµενος και καθάριζε τζάµια χωρίς γερανοφόρο όχηµα, χωρίς κρεµαστή πλατφόρµα, χωρίς ειδική ζώνη µε κρίκο ...σαν πετεινό του ουρανού.
«Θα µας πάρουν µε τις πέτρες», είναι µια από τις φετινές µνηµειώδεις φράσεις του Γ. Παπανδρέου. Το σίγουρο είναι ότι θα τους πάρουν µε τα... πτώµατα, µε τις νεκρές ζωές που σπέρνουν στο διάβα τους.

0 Τοποθετησεις: