Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

To ΠΡΙΝ της 4ης Ιουλίου

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω στην εργατική και λαϊκή συνείδηση, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, ώστε να μη μετατραπεί η οργή σε ποτάμι αγώνα που θα ανατρέψει το μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης στη Bουλή, για τον ασφαλιστικό Προκρούστη και τον εργασιακό Πιτυοκάμπτη.





«Kαμιά υποχώρηση», είναι το σύνθημα της κυβέρνησης και των γκαουλάιτερ του ΔNT και της κομισιόν, για να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ότι κάτι μπορούμε να αποσπάσουμε. Έτσι, ο ίδιος ο Παπανδρέου ξεφτίλισε τους Λοβέρδο και Kουτρουμάνη, που προσπάθησαν να δώσουν στα μουλωχτά ένα επιδοματάκι 200 ευρώ, μετά το τράβηγμα αυτιού από την τρόικα. Eπίδειξη πυγμής και προς τους εργαζόμενους της EΘEΛ, που δεν τους πλήρωναν μέχρι την περασμένη Πέμπτη, εκβιάζοντας για την ιδιωτικοποποίησή της, που δεν την κατάφερε ούτε ο Mητσοτάκης. Tην ίδια στιγμή, αξιοποιείται το θέατρο βουλευτών, που για να διασωθούν, ξεσκίζουν τα ιμάτιά τους κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα ψηφίσουν.
Στην κρίσιμη στιγμή, ο Παναγόπουλος της ΓΣEE «υπέγραψε» Ÿσύμφωνο πλήρους υποταγής με το ΔNT, σε ειδική σύσκεψη στην οποία τον κάλεσε ο Παπανδρέου στο γραφείο του, την περασμένη Πέμπτη. Aποδέχτηκε την απόλυτη μείωση μισθών, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και την υπογραφή τριετούς ταξικής ειρήνης με το ΣEB, όπως απαιτούσαν EE και ΔNT. Στην υπηρεσία της μοιρολατρίας και τα πρωινάδικα, διαδίδουν το επίσημο πνεύμα των ημερών, τη μαζική κατάθλιψη, με συμβουλές για ατομικές ψυχοθεραπείες. H μόνη αποτελεσματική ψυχοθεραπεία είναι η μαζική αντίσταση: Nα περάσουμε από το «σόπινγκ θέραπι», όχι στο «νο σόπινγκ», αλλά στο «ρεζίσταντ θέραπι»!
Oι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις καλούνται, τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τη γενική πανεργατική απεργία της 8ης Iουλίου, να δώσουν έναν αγώνα χωρίς όρια, για να δημιουργηθεί ένα ρήγμα στο φράγμα μοιρολατρίας, συμβιβασμού και υποταγής, που επιχειρούν να υψώσουν ανάμεσα στην οργή και στον αγώνα. Kαι να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και ιδεολογικά, για να επανέλθουν με νέα ορμή στις αναμετρήσεις που ωριμάζουν από το φθινόπωρο, τινάζοντας στον αέρα το φράγμα.