Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Kαταργούν και τα ΣυντάγματαΩμό εκβιασμό για ουσιαστική κατάλυση της αστικής δημοκρατικής νομιμότητας ασκούν η ΕΕ και το ΔΝΤ επί της Ρουμανίας! 

                                           Οι Ρουμάνοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών


Δεν πρόλαβε καν να δημοσιευθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρουμανίας (δημοσιεύεται αύριο) που κήρυξε αντισυνταγματική τη μείωση κατά 15% των συντάξεων που επέβαλε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας κατ’ απαίτηση των δανειστών της και ήδη από χθες το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει επ’ αόριστον την πέμπτη δόση του δανείου προς το Βουκουρέστι, η οποία επρόκειτο να δοθεί αύριο! Τα χρήματα αυτά (900 εκατομμύρια δολάρια) θα αποταμιευθούν μόνο «όταν οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν» ανακοίνωσε το ΔΝΤ.
Ποιο Σύνταγμα και ανοησίες, είναι η νοοτροπία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ή κάνετε ό,τι σας υπαγορεύουμε ή χρεοκοπείτε!
Αντισυνταγματικές έκρινε αντίστοιχες διατάξεις και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Λετονίας. Αντισυνταγματικές κρίνει από πρώτη άποψη ορισμένες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Παπανδρέου - Λομβέρδου και το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι προφανές ότι επιχειρώντας να σαρώσουν όλες τις εργασιακές κατακτήσεις του εικοστού αιώνα, οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, σε συμμαχία με το ΔΝΤ, καταπατούν ασύστολα και την αστική συνταγματική νομιμότητα. Ο ολοκληρωτισμός του καπιταλισμού της εποχής μας εκδηλώνεται πια χωρίς κανένα πρόσχημα. Θα αντισταθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε ή θα τους παρακολουθούμε άπρακτοι; Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη κάνει πολλά από πλευράς κινητοποιήσεων με τα συνηθισμένα μέτρα. Η κατάσταση όμως είναι έκτακτη. Απαιτεί πολλά, πολλά περισσότερα.