Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τέρμα οι ατέλειες του ΟΣΕ

Με τη νέα ρύθμιση, στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΟΣΕ και τον ξεπουλά στους Κινέζους –ακριβαίνοντας τα εισιτήρια, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και καταργώντας εργατικά δικαιώματα, δημιουργώντας αντεργατικά δεδομένα για το σύνολο της εργατικής τάξης– στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φαντάροι.











Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν «την κατάργηση από 1/1/2011 κάθε ατέλειας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, στρατιώτες κ.λπ.). Από την ημερομηνία αυτή και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει εκπτώσεις μόνο εάν ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας (π.χ.το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές) καλύπτει τη διαφορά».
Η υποχρεωτική στράτευση είναι ένας μηχανισμός άντλησης από τα λαϊκά στρώματα (γιατί ως γνωστόν τα παιδιά των πλουσίων και των πολιτικών νεολαίων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ λουφάρουν στο Πεντάγωνο και στη Καραϊβική) δωρεάν υπερεκμεταλλευόμενων νέων ανθρώπων, αναλώσιμων της πρώτης γραμμής.
Παράλληλα, καταγράφεται συστηματική μετακίνηση του κόστους της θητείας στις πλάτες των φαντάρων και των οικογενειών τους. Την αρχή έκαναν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος - Π. Μπεγλίτης που περιόρισαν τις δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις των τελευταίων. Τα μέσα καθαριότητας και υγιεινής, ιδιαίτερα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι ανύπαρκτα, οι ποσότητες και η ποιότητα των προσφερόμενων γευμάτων άθλιες, υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση του μισθού των 8,5 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πώς θα περάσει ο υπερεξαντλημένος συνάδελφος τις λιγοστές ώρες της εξόδου ή του υπερεσιακού! Tα έξοδα επιβαρύνουν τους έφεδρους, ενώ τα κοράκια της τοπικής εμπορευματοποιημένης διασκέδασης περιμένουν το φαντάρο για να ρεφάρουν, με την κάλυψη της κυβέρνησης και του υπουργείου.
H τρομερή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ και ο περιορισμός των δρομολογίων θα πλήξει άμεσα τους στρατιώτες, αφού το τρένο είναι το κατεξοχήν μέσο μετακίνησης, ιδιαίτερα για τα κέντρα εκπαίδευσης και τις μονάδες της παραμεθορίου. Τώρα, ή θα επιβαρύνονται με το ακριβότερο εισιτήριο του ιδιωτικοποιημένου Κινέζικου ΟΣΕ ή θα χρυσοπληρώνουν στα ΚΤΕΛ.

Τηλ. Επικ. 69329554437
Diktiospartakos.blogspot.com

0 Τοποθετησεις: