Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πάσα Ισραήλ σε Χριστόφια

Σε παραλήρημα ακροδεξιάς προπαγάνδας επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα αρκετές οργανώσεις στο Ισραήλ, που δηλώνουν έτοιμες να πλεύσουν προς την Τουρκία για να μεταφέρουν «ανθρωπιστική βοήθεια» στους Κούρδους και τους Αρμένιους.







Παράλληλα ομάδες ιστιοπλόων και «σκαφάτων» ισραηλινών δηλώνουν ότι θα κατέβουν με τα πλοία τους για να σταματήσουν ενδεχόμενες νέες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Πίσω από τις σχετικές κινήσεις, που παρουσιάζονται ως αυθόρμητες πρωτοβουλίες φοιτητών και νέων, βρίσκονται ακροδεξιές Mη Kυβερνητικές Oργανώσεις απόστρατων αξιωματικών του ισραηλινού στρατού. Το Ισραήλ λαμβάνει σχεδόν καθημερινά μηνύματα για νέες πρωτοβουλίες ακτιβιστών που θέλουν να φτάσουν στη Γάζα. Σε απάντηση της σχετικής φήμης ισραηλινές οργανώσεις απείλησαν ότι θα πλεύσουν προς την κατεχόμενη Κύπρο για να βοηθήσουν όπως είπαν τους αποκλεισμένους τουρκοκύπριους (;;;) και να παρουσιάσουν στη διεθνή κοινότητα το δράμα του κυπριακού λαού.
Το κράτος του Ισραήλ επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο καθεστώς Χριστόφια στην Κύπρο. Ισραηλινοί διπλωμάτες, παρά τη θέλησή τους προκαλούν νέο πονοκέφαλο στη Λευκωσία, καθώς ευχαριστούν σε κάθε ευκαιρία την Κυπριακή Δημοκρατία για τις υπηρεσίες που παρείχε στο Τελ Αβίβ.  Αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος που προκαλούν στην κυπριακή κυβέρνηση βυθίζοντας τον Χριστόφια ακόμη βαθύτερα στο βούρκο της προδοσίας και του δοσιλογισμού, επιχειρούν να παρουσιάσουν στη διεθνή κοινότητα το νέο άξονα Κύπρου -Ελλάδας - Ισραήλ.
Αν μη τι άλλο με τη στάση τους καθιστούν σαφές τι είναι αυτό που θα μεταφέρουν πραγματικά τα ισραηλινά πλοιάρια στην Κύπρο. Τα τριάντα αργύρια της προδοσίας.
Άρης Χατζηστεφάνου