Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει



Με γύρο συνελεύσεων, εκδηλώσεων και πολιτικών παρεμβάσεων υποδέχονται το καλοκαίρι οι επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια του Μετώπου για την προβολή της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής απάντησης στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, για την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων και την ισχυροποίηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή και με την εγγραφή μελών (βλέπε και www.antarsya.org).





 Ήδη το Συντονιστικό στα Πετράλωνα αποφάσισε ανοικτή συνέλευση στις 28 Ιούνη στην πλατεία Μερκούρη. Επίσης, στις Σέρρες η τοπική επιτροπή διαμόρφωσε υποστηρικτικό υλικό για το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης και προγραμματίζει εξορμήσεις.
Εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Π. Κωνσταντίνου) χαιρέτησε στο συνέδριο του Συνασπισμού. «Εμείς λέμε ότι δεν έχει νόημα μια κουβέντα για την ενότητα που γίνεται πάντοτε “από πάνω και προς τα δεξιά”, οδηγώντας στην υποταγή της Αριστεράς στην αστική πολιτική. Εμείς λέμε αυτή η συζήτηση να γίνει “από τα κάτω και προς τα αριστερά”. Πρέπει η Αριστερά να διαλέξει έμπρακτα να στηρίξει το κίνημα, σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Πρέπει να ξεκόψει από κάθε διεκδίκηση κυβερνητικής εξουσίας σε συνεργασία με τα κόμματα του κεφαλαίου, κάθε εκδοχή κυβερνητισμού, κάθε συνδιαχειριστική λογική. Πρέπει να έχει καθαρή θέση πλήρους αντίθεσης στην ΕΕ και την “ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”. Χρειάζεται αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης», τόνισε χαρακτηριστικά.