Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΔΩΔΩΝΗ: Εργάτες και κτηνοτρόφοι πέταξαν έξω τους τροϊκανούς ελεγκτές

Το δικό τους μήνυμα στις διεθνείς αγορές και την τρόικα έστειλαν την Τετάρτη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που εργάζονται στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Η ομάδα στελεχών του τραπεζικού συμβουλίου, που έχει προσλάβει η Αγροτική Τράπεζα μετά από εντολή της Τρόικας προκειμένου να εκτιμήσει και να προχωρήσει με διαδικασίες φαστ τρακ στο ξεπούλημα της επιχείρησης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας για να καταγράψει αρχικά τις διαθέσεις των εργαζομένων. Οι ελεγκτές επέμεναν σε κάθε περίπτωση ότι η ΑΤΕ στοχεύει να τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την τρόικα και προβλέπει την ολοκλήρωση της «αξιοποίησης» μέχρι το τέλος Ιουνίου.




Οι τεχνοκράτες αντιλήφθηκαν ότι και για τους ηπειρώτες εργαζόμενους οι «αγγελιοφόροι» θεωρούνται και αυτοί υπεύθυνοι για το τρομοκρατικό «μήνυμα»,  τις εντολές που μεταφέρουν και υπηρετούν. Οι εκτιμητές, σαστισμένοι από τις δυναμικές αντιδράσεις, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κακήν κακώς. Οι εργαζόμενοι στη Δωδώνη απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα ενότητας στον ηπειρωτικό λαό, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζομένους και τη νεολαία. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση, στις 16 Φεβρουαρίου, στον κόμβο Φιλιππιάδας, ενώ εξαγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την αποτροπή του ξεπουλήματος της τοπικής βιομηχανίας αλλά και της χώρας.  «Η Δωδώνη δεν πωλείται, ανήκει στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στη Δωδώνη.

«Όχι η ΔΩΔΩΝΗ δεν θα πουληθεί, η ΔΩΔΩΝΗ θα γίνει η Χαλυβουργική της Ηπείρου, εκεί που η τρόικα, τα τσιράκια και οι ρουφιάνοι της θα φάνε τα μούτρα τους», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων που χαιρετίζει την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων που πέταξαν τους τροϊκανούς έξω από τη γαλακτοβιομηχανία.