Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Θα καταργήσουμε το τερατούργημα!


Το τέλος των συντάξεων ψήφισαν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα


Πέρασε τελικά με τις ψήφους του κυβερνητικού τάγματος στη Bουλή και των «προθύμων του ΔΝΤ», της νεοφιλελεύθερης Ντόρας και του ακροδεξιού Κιλτίδη, το νομοσχέδιο - γκιλοτίνα για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο που επέβαλαν, μέσω του τερατώδους μνημονίου, το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο. Ο νόμος πλέον, που καταργεί κατακτήσεις και διατάξεις κυριολεκτικά ενός ολόκληρου αιώνα, καθώς το ύψος των αποζημιώσεων –για παράδειγμα– έχει καθοριστεί το 1920! Άντεξε δικτατορίες, πόλεμο, κατοχή, εμφύλιο, χούντες, αλλά δεν άντεξε στη σύγχρονη «οικονομική χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. 


«Αθλιότητα της μεταπολίτευσης»


Απύθμενο θράσος έχει αποκτήσει αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος, ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος, ο επονομαζόμενος και «κλαψιάρα των καναλιών». Μιλώντας στη Βουλή, ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι όλοι οι μέχρι πρότινος διαφωνούντες με το ασφαλιστικό και το εργασιακό νομοσχέδιο (ήδη νόμο) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατάπιαν τη γλώσσα τους στις ψηφοφορίες, πάνω στον οίστρο του χαρακτήρισε το πολιτικό κόστος ως... «αθλιότητα της μεταπολίτευσης»!

Το ασφαλιστικό πέρασε, η κυβέρνηση τρίζει

Δεν πρόλαβε ο Πετσάλνικος να καταμετρήσει τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό τερατούργημα και ήρθε νέα τορπίλη εκ των ένδον. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, με δήλωσή του στο ραδιοσταθμό Θέμα 9,89, προχθές Παρασκευή, έθεσε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και προσφυγής σε έκτακτες εκλογές. «Άλλα είπαμε προεκλογικά και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε», είπε σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, αμφισβητώντας ευθέως τον πρωθυπουργό του, ο οποίος μόλις την προηγούμενη Κυριακή, σε συνέντευξή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πρόωρες κάλπες.

Κοινωνική φουρτούνα, νέα κύματα αγώνα


ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ
Καμιά αποδοχή στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, το κίνημα μπορεί να το ανατρέψει
Μια στυφή γεύση άφησε η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση, καθώς την ώρα που το κυβερνητικό τάγμα βουλευτών μαζί με τους «πρόθυμους» Μπακογιάννη - Κιλτίδη ψήφιζε το αντεργατικό τερατούργημα, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η συγκέντρωση ήταν εμφατικά αναντίστοιχη με την κρισιμότητα της περίστασης.

Με... 157 Λοβέρδους το ΠΑΣΟΚ!

ΓIΩPΓOΣ ΔEΛAΣTIK
Αντιλαϊκό ...μπετόν αποδείχθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου: Ούτε ένας βουλευτής του δεν διαφοροποιήθηκε ούτε καν σε μία διάταξη, έτσι για τα μάτια του κόσμου! Στις κρίσιμες ψηφοφορίες ...κουλάθηκε το χέρι όλων αυτών που τις προηγούμενες μέρες εξέφραζαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Όπως αποδείχθηκε, μοναδικός τους στόχος ήταν να κερδίσουν κάποια δημοσιότητα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από ...157 Λοβέρδους! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι τους ίδιοι είναι, άσχετα από το πολιτικό στιλ που έχει υιοθετήσει ο καθένας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα


ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡAΓΑΝΙΓΟΣ
Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου, 7.30 μ.μ., στη Γεωπονική (Ιερά Οδός 45)
Με τη μεγάλη συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη προχωράει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα κύκλο πρωτοβουλιών με στόχο την επόμενη μέρα του κινήματος και της Αριστεράς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους νεολαίους να συζητήσουν μαζί για τις προοπτικές του κινήματος, την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την παρέμβασή της στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

"Αγρογή": Διορίζετε αλλήλους


Το γαλάζιο κράτος των «ημετέρων» ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, μετά από την αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ότι επί των ημερών της ΝΔ και λίγες μόνον ημέρες πριν τις εκλογές του 2009, διορίστηκαν 269 εργαζόμενοι σε εταιρεία που επιβλέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθ’ υπόδειξιν υπουργών, βουλευτών και παραγόντων της ΝΔ.

Οι εκλογές, η κοινή δράση και το ΝΑΡ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ


Συνεδρίαζε χθες το απόγευμα η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ συζητώντας τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκτιμήσεις για την πορεία των αγώνων, τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΝΑΡ για την αντεπίθεση του κινήματος, για την ανατρεπτική κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς και των πρωτοπόρων τάσεων του κινήματος, καθώς και την παρέμβαση στις εκλογές για περιφέρειες και δήμους. Στην εισήγηση του Γραφείου αναδεικνύεται ο καθαρά πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών και προτείνεται η συγκρότηση πλατιών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων, με την ενεργή συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να εκφραστεί το ανατρεπτικό τρίτο ρεύμα στην Αριστερά, σε διάκριση με ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με επιδίωξη κοινής δράσης στη βάση αρχών με όλες τις μαχόμενες ανεξάρτητες δυνάμεις της Αριστεράς.


Αντιφάσεις και ψεύδη από το δολοφόνο Κορκονέα

ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Σε τεράστιες αντιφάσεις έπεσε ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, την Παρασκευή την πρώτη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του μεικτού ορκωτού κακουργιοδικείου της Άμφισσας. Ο αποφυλακισθείς εδώ και λίγο καιρό Eπ. Κορκονέας μαζί με το συνκατηγορούμενό του Β. Σαραλιώτη, είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκέμβρη 2008.

ΠΑΣΟΚοι, Ντόρα, Κιλτίδης διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Δραματικές αλλαγές που θα οδηγούν σε διαρκείς μειώσεις (!) των συντάξεων κάθε χρόνο ή διετία ψήφισαν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα, με τη διακριτική στήριξη του ...«ανανεωτή» Φώτη Κουβέλη σε ορισμένες διατάξεις.

Ο Λένιν και η άρνηση του χρέους


ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΚΑΚΗ

Η πάλη των μπολσεβίκων ενάντια στον κρατικό δανεισμό των τσαρικών κυβερνήσεων, η διακήρυξη της απόφασής τους να αρνηθούν πληρωμή των κρατικών χρεών προς τις ιμπεριαλιστικές χώρες, αποτελεί βασικό στοιχείο των θέσεων του επαναστατικού ρεύματος στη Ρωσία. Χωρίς αποσπασματικές επιλογές παρακολουθούμε τις τοποθετήσεις του Λένιν στην κρίσιμη πρώτη 20ετία του 20ού αιώνα, παρακαταθήκη και για σήμερα.

Τα μοντέλα του τηλεφασισμού

ΘANAΣHΣ ΣKAMNAKHΣ

Στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων άρχισε να μιλά για την προσωπικότητα του δολοφονημένου απ’ αφορμή τα ορθογραφικά λάθη της έκθεσής του. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ: Σημαντικές παρεμβάσεις, άσφαιρη κριτική

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Νέες σημαντικές παρεμβάσεις προετοιμάζει για το επόμενο διάστημα η Πρωτοβουλία Οικονομολόγων - Πανεπιστημιακών που συγκροτήθηκε με άξονα κείμενο υπογραφών υπό τον τίτλο «Παύση πληρωμών – έξω από το ευρώ». 

Οι πρόσκοποι του μνημονίου

ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

Παλιότερα οι αστοί διοργάνωναν φιλανθρωπικούς χορούς μαζεύοντας μερικά ψίχουλα για τους φτωχούς. Σήμερα αυτός ο τρόπος είναι πλέον ντεμοντε και η φιλανθρωπία έχει πάρει άλλες μορφές και διαστάσεις, μια από αυτές είναι και η εταιρική φιλανθρωπία. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να ενταχθούν κάλλιστα και οι πολύ συχνές πλέον επικοινωνιακές καμπάνιες του ΣΚΑΪ. Θυμηθείτε: διοργάνωση αναδασώσεων στα καμένα, καμπάνια για την προστασία των ζώων, και πρόσφατα καμπάνια υπό τον τίτλο «Όλοι μαζί. Η Ελλάδα μπορεί».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Ο Γολγοθάς δεν τελειώνει!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ
Σε απότομη βουτιά στα βαθιά νερά της μετά ΔΝΤ και μνημονίου εποχής εξωθούνται οι χιλιάδες μαθητές που είδαν τις βαθμολογίες τους αναρτημένες έξω από τα εξεταστικά κέντρα των πανελληνίων. 

Το Μουντιάλ της τηλεόρασης


ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι ένα θλιβερό ταξίδι απόλαυσης και καθήκοντος. Στο βαθμό που το άθλημα έχει βιομηχανοποιηθεί, έχει χαθεί σιγά σιγά η ομορφιά που γεννιέται απ’ τη χαρά που νιώθει κανείς μονάχα γιατί παίζει. Σε αυτόν τον κόσμο του τέλους του αιώνα μας, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταδικάζει οτιδήποτε είναι άχρηστο, και είναι άχρηστο ότι δεν αποφέρει κέρδη.
Οι τεχνοκράτες του επαγγελματικού αθλητισμού επέβαλαν ένα ποδόσφαιρο καθαρής ταχύτητας και πολλής δύναμης, που απεμπολεί την απόλαυση, ατροφεί τη φαντασία και απαγορεύει το θράσος», είναι τα λόγια του Εδουάρδο Γκαλεάνο από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Πόσο προφητικά έμοιαζαν τα λόγια του ουρουγουανού φιλοσόφου ήδη από το 1998 και πόσο πραγματικά, σε απόλυτο μάλιστα βαθμό, είναι σήμερα.

«Καλύτερα να ’χα καεί τότε...»

MAPIANNA TZIANTZH

Κάποτε λέγαvε ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ο «Αλβανός τουρίστας». Σήμερα με ανέκδοτο μοιάζει η φράση «επώνυμος Αλβανός». Ωστόσο, υπάρχει ένας 29χρονος Αλβανός που κέρδισε την επωνυμία, που έγινε «αναγνωρίσιμος» όχι μέσα από τους δρόμους του λαϊφστάιλ, αλλά εξαιτίας μιας εθνικής τραγωδίας: είναι ο 29χρονος Σπύρος Κιόσιας, ο μοναδικός που επέζησε από τη φονική πυρκαγιά στην Αρτέμιδα της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007.

Νίκος Γουρλάς: Οι εργαζόμενοι θα προστατευτούν από το κίνημα


Για τις νέες συνδικαλιστικές διώξεις που αντιμετωπίζει από την εργοδοσία, εξαιτίας της αγωνιστικής και ταξικής στάσης του συνδικάτου στο οποίο ανήκει, μιλά ο Νίκος Γουρλάς στο Πριν. Παράλληλα, χαρακτηρίζει το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων «διακριτό και ορατό κομμάτι του ταξικού εργατικού κινήματος».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΟΥΤΑΡΗ

Γάλα, σπονδή στο βωμό του ΔΝΤ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ

Αγωνιστικό «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ΑΕ, είπαν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στα Γιάννενα.
 Οι κτηνοτρόφοι κατέθεσαν ψήφισμα στη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, Δ. Γεωργακοπούλου, ζητώντας να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δωδώνης όπως επίσης και οι τιμές στο γάλα να ανέλθουν, τουλάχιστον, στα περσινά επίπεδα. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Όχι στο ξεπούλημα

Την Πέμπτη 8/7 πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα πορεία στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας. Μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων και συμμετείχε στην πορεία. Πριν αρχίσει η πορεία, χαιρέτησαν και μίλησαν εκπρόσωποι των σωματείων και του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 

ΟΣΕ Κόβουν γραμμές, αυξάνουν τα εισιτήρια

Στο φουλ, όπως όλα δείχνουν, έχει βάλει τις μηχανές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ το αμέσως προσεχές διάστημα. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, ανακοίνωσε σε πρώτη φάση την παραχώρηση του μάνατζμεντ του οργανισμού σε ιδιώτες. Άλλωστε, διόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η προ δεκαημέρου συνάντηση του υπουργού Υποδομών με το γάλλο ομόλογό του και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των μεταφορών. Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο προέβλεπε τη διακρατική συνεργασία στην υποδομή, τον εκσυγχρονισμό και την εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Σε ιδιώτες τα λεωφορεία της Αθήνας


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας φαίνεται πως στοχεύει η κυβέρνηση τους αμέσως επόμενους μήνες, βάζοντας ταφόπλακα μια και καλή στο δημόσιο χαρακτήρα τους.

Χρυσώνοντας την απόλυση

ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ
Έχασες πρόσφατα τη δουλειά σου; Πρόκειται να φας με το κουτάλι τις ουρές του ΟΑΕΔ τους επόμενους μήνες; Ανήκεις στην κατηγορία των «απολύσιμων», όπως αυτή ορίστηκε από το αντεργατικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ; Είσαι από εκείνους που τους επόμενους μήνες θα πεταχτούν στο δρόμο, με το αιτιολογικό της οικονομικής κρίσης σερβιρισμένο από την εργοδοσία, και τις ευλογίες - διευκολύνσεις (απελευθέρωση των απολύσεων, περιορισμός των αποζημιώσεων) της κυβέρνησης και της τρόικας; Μην αγχώνεσαι! Μη στρεσάρεσαι! Μην πέφτεις σε κατάθλιψη! ΗŸ εταιρεία φρόντισε και για ’σένα! Γιατί μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με την ανεργία και το βρόγχο της επιβίωσης, όμως η απόλυση θα σου ανακοινωθεί με... τακτ, κομψότητα και χάρη από άρτια εκπαιδευμένα στελέχη.

Ποινές πολλών ταχυτήτων

Με εντολή του διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα, ταξίαρχου Σπανάκη, άνοιξε ξανά (και άρον-άρον έκλεισε) το πειθαρχείο. Με την ποινή της «αυστηράς φυλάκισης» είχαν αρχίσει να τιμωρούνται φαντάροι. Διαδικασία που είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλη, με αφορμή όπλο που είχε χαθεί. Η ακραία πίεση τότε, με δικαιολογία την απώλεια του όπλου, το ναζιστικό δόγμα της «συλλογικής ευθύνης» και τα μαζικά καψόνια, επιχειρούνται να μονιμοποιηθούν στη ζωή του στρατοπέδου.

Αγώνας διαρκείας και μετά την ψήφιση μέχρι να καταργηθεί το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Με κατακλυσμένη την πλατεία Συντάγματος από χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές, αλλά και ζωσμένη από πολυάριθμες διμοιρίες πάνοπλων ΜΑΤατζήδων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στον κόσμο της εργασίας ότι για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική του μνημονίου ΕΕ - ΔΝΤ θα απαιτηθούν σκληρότεροι και αποφασιστικότεροι αγώνες το ερχόμενο διάστημα.

Ντέιβιντ Χάρβεϊ: Ο κόσμος γυρίζει στον Μαρξ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΑΗ ΚΥΡΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΑΝΔΡΙΤΣΟ
Το Πριν συνεχίζει με το δεύτερο μέρος (διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ) της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του αμερικανού μαρξιστή και καθηγητή Ανθρωπολογίας στη Νέα Υόρκη, Ντέιβιντ Χάρβεϊ. Ο αμερικανός διανοητής αναφέρεται στις επιπτώσεις της κρίσης στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, στους τομείς που ο καπιταλισμός επιζητεί νέα ανάπτυξη και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το έργο του Μαρξ για την κατανόηση και την ανατροπή του συστήματος.

Κοινή δράση κατά του μνημονίου

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Εβδομήντα έξι προσωπικότητες της τέχνης, της διανόησης, του συνδικαλιστικού χώρου και της αυτοδιοίκησης με κείμενο που υπογράφουν, οργανώνουν ένα «αριστερό βήμα» για την κοινή δράση οργανώσεων, κομμάτων και ανένταχτων της Αριστεράς, με στόχο τη διαμόρφωση «του ευρύτερου δυνατού ρεύματος ανατροπής του μνημονίου κυβέρνησης - ΔΝΤ- ΕΕ».

Ουδέν νεώτερον από το αφγανικό μέτωπο


ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διχασμένη εμφανίζεται η αμερικανική ηγεσία για το μέλλον του πολέμου στο Αφγανιστάν, με τον ένα πόλο να τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του μεγαλύτερου μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων μέχρι τον Ιούλιο του 2011 και τον άλλο να προτείνει τη συνέχιση του πολέμου.

Η κρατική τρομοκρατία ξαναχτυπά στην Τουρκία

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑ

Άγρια επίθεση εναντίον αγωνιστών εξαπολύει η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία, με βίαιη καταστολή κάθε εκδήλωσης διαμαρτυρίας, με διώξεις, συλλήψεις και βασανισμούς. Το πογκρόμ ενάντια σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα στην Τουρκία, οδήγησε μόνο τον Ιούνιο 28 Κούρδους στα κρατητήρια και 17 στη φυλακή, ενώ από τις αρχές Μαρτίου υπολογίζεται ότι έχουν γίνει χιλιάδες συλλήψεις.

Ο Νετανιάχου στο προεκλογικό κάδρο του Ομπάμα


ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΟΣ
Λένε ότι η πολιτική είναι μια ιστορία συμβολισμών και ο Μπαράκ Ομπάμα βάλθηκε να το αποδείξει στη συνάντηση που είχε με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, στο Λευκό Οίκο. Δεκάδες φωτογράφοι, εικονολήπτες και δημοσιογράφοι κατέκλυσαν το οβάλ γραφείο για να απαθανατίσουν τη θερμή, σχεδόν θεατρική χειραψία των δύο ηγετών και να καταγράψουν τις δηλώσεις ειλικρινούς και αδιάρρηκτης συνεργασίας.