Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αντιφάσεις και ψεύδη από το δολοφόνο Κορκονέα

ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Σε τεράστιες αντιφάσεις έπεσε ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, την Παρασκευή την πρώτη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του μεικτού ορκωτού κακουργιοδικείου της Άμφισσας. Ο αποφυλακισθείς εδώ και λίγο καιρό Eπ. Κορκονέας μαζί με το συνκατηγορούμενό του Β. Σαραλιώτη, είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια στις 6 Δεκέμβρη 2008.



Καταρχήν στην απολογία του προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δέχτηκε επίθεση από 30-40 άτομα εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια και διαψεύστηκε από τις καταθέσεις των συναδέλφων του της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη μπροστά στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ανέφεραν στη μαρτυρία τους ότι μόλις έφτασαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο Κορκονέας είδαν μόνο δύο τρεις νεαρούς να βρίσκονται εκεί. Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου ότι εφόσον είχε δεχτεί δύο επιθέσεις, όπως ισχυρίστηκε, στη Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής και Ναβαρίνου, τι δουλειά είχε να προχωρήσει μέχρι τη Μεσολογγίου, όπου έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του όπλου του ο Aλ. Γρηγορόπουλος, ο κατηγορούμενος έπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις μασώντας τα λόγια του και μη ξέροντας πώς να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Είχε προηγηθεί στην απολογία του η περιγραφή του τραγικού γεγονότος και είπε ότι δεν θυμάται αν έριξε δύο ή τρεις σφαίρες γιατί γενικά βρισκόταν σε πανικό και σε μεγάλη ταραχή, παρότι μόνος του είχε προχωρήσει πεζός μέχρι τη Μεσολογγίου. Επίσης είχε αναφέρει στην απολογία του, κατά τη σύλληψή του, ότι του είχαν πετάξει μολότοφ και ότι είχαν κάνει ζημιές στο περιπολικό που οδηγούσε, χωρίς όμως τίποτα από όλα αυτά να είναι αληθινό. Συγκίνηση δημιουργήθηκε στην αίθουσα όταν παρουσιάστηκαν τα πειστήρια του εγκλήματος, τα ματωμένα ρούχα που φορούσε ο Αλέξης εκείνο το βράδυ και τα δύο όπλα των κατηγορουμένων.
Μετά την απολογία του Κορκονέα, φαίνεται με ακόμη μεγαλύτερη καθαρότητα το ανυπόστατο της θέσης των κατηγορουμένων και της υπεράσπισής τους ότι η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έγινε από αμέλεια. Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι μετά από αίτημα του Κορκονέα ότι ήταν πολύ κουρασμένος και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.