Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Το ασφαλιστικό πέρασε, η κυβέρνηση τρίζει

Δεν πρόλαβε ο Πετσάλνικος να καταμετρήσει τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό τερατούργημα και ήρθε νέα τορπίλη εκ των ένδον. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, με δήλωσή του στο ραδιοσταθμό Θέμα 9,89, προχθές Παρασκευή, έθεσε θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και προσφυγής σε έκτακτες εκλογές. «Άλλα είπαμε προεκλογικά και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε», είπε σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, αμφισβητώντας ευθέως τον πρωθυπουργό του, ο οποίος μόλις την προηγούμενη Κυριακή, σε συνέντευξή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πρόωρες κάλπες.



 Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο Καστανίδης κήρυξε αντάρτικο κατά του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η πρότασή του δεν στοχεύει στην απονομιμοποίηση του μνημονίου, αλλά στην εκ νέου νομιμοποίηση της κυβέρνησης. «Ή μια γενναία κυβέρνηση, όπως αυτή, θα σώσει τη χώρα, αλλά η Κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης», είπε. Ο Καστανίδης ευελπιστεί να σωθεί το ΠΑΣΟΚ, τώρα που ακόμη προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με την αποδυναμωμένη Νέα Δημοκρατία, παρά να καταποντιστεί μετά από τέσσερα χρόνια.
Ωστόσο, η δημόσια αποστασιοποίηση ενός υπουργού σε ένα δευτερεύον μεν, αλλά σοβαρό ζήτημα δεν είναι απλή υπόθεση. Περισσότερο δε, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ηχηρών διαφοροποιήσεων σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, θα πει «ένα κατηγορηματικό όχι». Προφανώς, θα κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για τον ΟΣΕ, αλλά δεν θέλει να γίνει ρεντίκολο, όπως ο Λοβέρδος. Η Βάσω καταψήφισε άρθρα στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών στα νοσοκομεία, με βαριές λέξεις κατά της Μαριλίζας.
Η κυβέρνηση, παρά τις κοινοβουλευτικές επιτυχίες της, δεν έχει καμία νομιμοποίηση στο λαό, γι’ αυτό οι τριγμοί δεν θα σταματήσουν.