Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Αθλιότητα της μεταπολίτευσης»


Απύθμενο θράσος έχει αποκτήσει αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος, ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος, ο επονομαζόμενος και «κλαψιάρα των καναλιών». Μιλώντας στη Βουλή, ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι όλοι οι μέχρι πρότινος διαφωνούντες με το ασφαλιστικό και το εργασιακό νομοσχέδιο (ήδη νόμο) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατάπιαν τη γλώσσα τους στις ψηφοφορίες, πάνω στον οίστρο του χαρακτήρισε το πολιτικό κόστος ως... «αθλιότητα της μεταπολίτευσης»!



Ο αριστερής προέλευσης και υπερατλαντικής επιμόρφωσης Λοβέρδος χαρακτήρισε «αθλιότητα της μεταπολίτευσης» δηλαδή την όποια προσωρινή εναρμόνιση των αστικών κυβερνήσεων με τη λαϊκή βούληση κάτω από το βάρος μεγάλων κινητοποιήσεων! Αλαζονικά κόμπαζε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υποκύπτει σε αυτή την «αθλιότητα» των απαιτήσεων των πληβείων – προφανώς επειδή έχει τόσα στελέχη εκπαιδευμένα στις ΗΠΑ!
Αυτοί οι απερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ είναι προφανές ότι δεν έχουν κανένα όριο. Ή θα τους ανατρέψουμε ή θα μας λιώσουν! ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ δεν συγκλίνουν μόνο στον πολιτικό δοσιλογισμό τους αναφορικά με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ και της ΕΕ, συγκλίνουν και στην ιδεολογία τους – τουλάχιστον σε ορισμένες πτυχές της που διαρκώς αυξάνονται.
Η ουσία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι τρομερά επικίνδυνη. Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία εδραιώνει όλο και περισσότερο την πιιο επιθετική και αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου που υπήρξε οτέ στην Ελλάδα. Πρέπει να τους διώξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!