Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ανατροπή και όχι «διαπραγμάτευση»


Ούτε βήμα πίσω, ούτε σημειωτόν! Ανατροπή! Να μη φοβηθεί, να μην πισωγυρίσει ο λαός, να μην εγκλωβιστεί σε λογικές διαχείρισης και υποταγής. Να κάνει και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και στον καθημερινό αγώνα το αποφασιστικό βήμα για να σαρωθούν πραγματικά τα μνημόνια και τα επαίσχυντα μέτρα που επέβαλαν, η δανειακή σύμβαση και το χιλιοπληρωμένο ιμπεριαλιστικό χρέος, η ευρωχούντα των γκαουλάιτερ της ΕΕ πάνω στο δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας και ελευθερίας. 





Με τη γραμμή της ανατροπής και όχι της διαπραγμάτευσης (του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων), που ανοίγουν τον δρόμο για την υποταγή. Με συνείδηση του ιστορικού και κρίσιμου χαρακτήρα της περιόδου που ζούμε στην Ελλάδα, με συνείδηση ότι δεν κρίνονται μόνο οι επόμενες εκλογές, αλλά πολύ περισσότερο η δυνατότητα των εργαζομένων να αποτινάξουν τον ζυγό κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, το μέλλον του κινήματος και της Αριστεράς, οι χιλιάδες αγωνιστές, μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνουν ακόμα μία φορά το γάντι κι εξορμούν σε όλη την Ελλάδα. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αφορά τη δική της καταγραφή, αλλά είναι η περήφανη σημαία μιας Αριστεράς που «δεν μασάει τα λόγια της», που αναδεικνύει τον αντιΕΕ, αντικαπιταλιστικό και αντιδιαχειριστικό της χαρακτήρα, που εκφράζει την τάση συσπείρωσης και αντεπίθεσης ευρύτερων αντισυστημικών ανατρεπτικών δυνάμεων της Αριστεράς. 

Αυτή η τάση καταγράφηκε ήδη με τη συνεργασία με την ΚΟ Ανασύνταξη και με άλλους αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ πληθαίνουν οι αριστεροί, προερχόμενοι από άλλους χώρους, που δηλώνουν στήριξη στην αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ιδιαίτερη σημασία έχει η υπογράμμιση από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάγκη να στραφεί η προσοχή στο μαζικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για να επιβληθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις και να ηττηθεί η αντεπίθεση της αντίδρασης. Με μια Αριστερά που θα αγωνίζεται για να πάρει ο λαός τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του και όχι για μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» εντός ΕΕ και χρέους. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κερδισμένη ψήφος για μια ακέραια ελπίδα, για μάχη, νίκη και προοπτική.