Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ιδιωτικοποιήσεις: Ο Ιούδας (ξε)πουλούσε υπέροχα!

  
Σε όργιο ιδιωτικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση, που φαίνεται αποφασισμένη να εκχωρήσει σε ιδιώτες και τα... τελευταία ιμάτια των δημόσιων επιχειρήσεων με στόχο να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ. Εντυπωσιασμένο από το πρόγραμμα ξεπουλήματος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπεύθυνου της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Αντόνιο Μπόρχες. «Όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, ούτε εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποιήσεων», σημείωσε ο Α. Μπόρχες!






 Μεγάλη Εβδομάδα και η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων συνεδρίασε για να μεθοδεύσει μια από τις μεγαλύτερες στα παγκόσμια χρονικά επιχειρήσεις κατεδάφισης του δημόσιου τομέα ως προς την ταχύτητα και τον κυνισμό της διεξαγωγής της. Το ξήλωμα αρχίζει με το διορισμό «συμβούλων» που θα μεθοδεύουν το ξεπούλημα των πάντων. Στη λίστα βρίσκονται: οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, ενέργεια, επικοινωνίες, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες, δημόσια γη και περιουσία.

Η ανάπτυξη, την οποία υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση, αρχίζει από τον... τζόγο, αλλά ακολουθούν οι βασικές υποδομές. Ενδιαφέρον για τον Ιππόδρομο έχει δείξει μια γαλλική εταιρεία, ενώ αλλαγή χεριών ετοιμάζεται για τον ΟΠΑΠ. Στο σφυρί βγαίνουν ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο κατάλογος μακραίνει διαρκώς.
Για να ανοίξει ο δρόμος στο ξεπούλημα επιχειρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης των κρατικών επιχειρήσεων και των συνδικαλιστών. Μόνο που τις αμαρτωλές πτυχές του κυβερνητικού συνδικαλισμού τις γέννησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που τώρα εμφανίζεται σαν νέος αρχάγγελος της κάθαρσης.

Κανείς Ιούδας που σέβεται τον εαυτό του δεν προδίδει το δάσκαλό του για 30 αργύρια, όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου παραδίδει τη δημόσια περιουσία, για να πάνε τα αργύρια σε τσέπες ξένων και ντόπιων ολιγαρχών.