Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Συμβολισμοί των ημερών


Η εικόνα ήταν συμβολική και ικανή να πείσει τους βουλευόμενους εντός του τείχους, πως χάνουν κάθε επαφή με την κοινωνία – αν ποτέ είχαν την ικανότητα να καταλάβουν αυτοί οι αυτιστικοί του συστήματος εξουσίας, κι αν είχαν ποτέ την ευαισθησία αυτά τα παχύδερμα να αισθανθούν το συμβολισμό των εικόνων. Την ώρα που οι ουτιδανοί έλεγαν «ναι» στη μεσοπρόθεσμη και μακράς διάρκειας ρύθμιση υποταγής, έξω σύννεφα ασφυξιογόνου καπνού, πάνοπλοι πραιτοριανοί και εκμαυλισμένοι πρακτορίσκοι, «καθάριζαν» το τοπίο από τον ενοχλητικό λαό.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ

Σήφης Καυκαλάς: «Ολοκληρωτισμός κατά κινήματος»


«Η σύγχρονη νεολαία είναι τα ώριμα τέκνα της οργής»

Συνέντευξη στο Λουκά Καβακλή

– Πώς πραγματοποιήθηκε η σύλληψή σου από την αστυνομία;

– Την Τρίτη αργά το μεσημέρι, είχε φτάσει στο Σύνταγμα η πορεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Εντελώς απρόκλητα μια διμοιρία των ΜΑΤ καταφτάνει στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας πλάι στο στέκι του Συντονισμού Σωματείων - Επιτροπών, εξαπολύοντας έναν άνευ προηγουμένου χημικό πόλεμο απέναντι στους συγκεντρωμένους. Με αγανάκτηση πλησίασα τη διμοιρία, διαμαρτυρόμενος, με σκοπό να απασχοληθούν μαζί μου ώστε να υπάρξει έστω και λίγος χρόνος για να ανακουφιστεί ο κόσμος που πνιγόταν από τα χημικά και να ανασυνταχτεί. Τότε έγινε η σύλληψή μου και με οδήγησαν με χειροπέδες στο προαύλιο της Βουλής.






Αφιέρωμα: Tίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται!

Συνεχίζουμε. Ο αγώνας είναι μακροπρόθεσμος. Υπήρχε και ερώτημα; Θα μπορούσε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος βαρβαρότητας στη Βουλή να σηματοδοτήσει το τέλος αυτού του μεγάλου λαϊκού αγώνα που μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα; Και βέβαια όχι. Η 48ωρη γενική απεργία, οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις και η γενναία μάχη με τους δολοφόνους της αστυνομίας ήταν μόνο μια καμπή στον αγώνα διαρκείας που έχουμε μπροστά μας.





Γράφουν:
Θάνος Ανδρίτσος
Στράτος Βουραζέρης
Νατάσα Κεφαλληνού

Καληνύχτα πράσινε ήλιε!


Το ΠΑΣΟΚ πέθανε! Η ψυχή του οδεύει ολοταχώς προς την κόλαση της πολιτικής Ιστορίας. Εκεί όπου οι συνειδήσεις των εργαζομένων έχουν στείλει τυράννους και δικτάτορες, δήμιους των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, Εφιάλτες των ονείρων και του μέλλοντος των νέων γενιών. Η –πρακτικά ομόφωνη– ψήφιση του εγκληματικού και αντισυνταγματικού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την ώρα που οι πρατωριανοί του καθεστώτος εξαπέλυαν πρωτοφανή χημικό πόλεμο και έβαφαν στο αίμα τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, αποτέλεσε την ταφόπλακα στο μνήμα ενός κόμματος το οποίο σημάδεψε, όσο κανένα άλλο, τη μεταπολιτευτική Ιστορία της Ελλάδας.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτω η κυβέρνηση του αίματος

Η δημοκρατία του αγώνα θα διαλύσει το χημικό σκότος

Συνέχιση και μετασχηματισμός του κινήματος σε μέτωπο ανατροπής

Οι πρώτοι κεραυνοί «των πλησιαζόντων γεγονότων» της εποχής μας, για τα οποία κάποιοι προειδοποιούσαν με τους στίχους του Καβάφη, ήρθαν στην ώρα τους, αποκαλύπτοντας κάτι από την τρομερή «μυστική βοή» του επαναστατικού τους μέλλοντος. Οι παρηκμασμένοι «ευσεβείς» του ελληνικού κοινοβουλίου, μαζί με τους άρχοντες του σκότους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυτοκρατορίας του ΔΝΤ, υποδέχτηκαν τα γεγονότα εξαπολύοντας μάταια τα Ορκ και τους Πραίτορες για να διαλύσουν μέσα στο χημικό νέφος και την προβοκάτσια, την ισχύ του πιο μεγάλου γεγονότος: Την εργατική και λαϊκή αφύπνιση. Που δεν ήρθε με κρότο και με λάμψη, όπως αναμενόταν, αλλά ως υπόγεια υπομονή και επιμονή, με μια άκαμπτη αντοχή που ξαφνιάζει, που απαιτεί και υπόσχεται οπωσδήποτε τη συνέχιση και κλιμάκωση ενός παρατεταμένου αγώνα, για την ανατροπή όλων των μέτρων και όλων των μνημονίων, με όλα τα παλιά και, κυρίως, με όλα τα νέα μέσα, συνθήματα, στόχους και μορφές που θα ανακαλυφθούν.



ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Οι συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ


Την απόλυτη σύμφυση κράτους και παρακράτους του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν σαφέστατη στα μάτια ολόκληρης πλέον της ελληνικής κοινωνίας τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης και της Τρίτης. Αφιονισμένες ορδές ΜΑΤ και προβοκατόρων, στους οποίους συμμετείχαν και φασιστικές συμμορίες που δρουν σε ανοιχτή συνεργασία με την αστυνομία σε βαθμό ώστε να τους γνωρίζουν και προσωπικά οι αξιωματικοί των ΜΑΤ και όχι μόνο οι ασφαλίτες που τους κινητοποιούν, οργίασαν κυριολεκτικά.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ