Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Το κόλπο με την ΕΛΣΤΑΤ


Προσπαθεί να διασώσει τον εαυτό του και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Γιώργος Παπανδρέου από τις δικαστικές περιπέτειες που συνεπιφέρει η παραποίηση των στατιστικών στοιχείων μόλις ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, το 2009, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου και να λεηλατηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων.



Η παραπομπή στη Βουλή της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη δεν άφηνε άλλη επιλογή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέρα από την απόφαση σχηματισμού μιας υπηρετικής εξεταστικής επιτροπής – όπως είναι άλλωστε όλες ανεξαιρέτως αυτές οι κοινοβουλευτικές επιτροπές αμοιβαίας συγκάλυψης των σκανδάλων του δικομματισμού. Το μυστικό βρίσκεται στην άμεση συγκρότηση της επιτροπής από αυτή τη Βουλή, με συσχετισμό δυνάμεων δηλαδή υπέρ του ΠΑΣΟΚ ώστε να είναι απολύτως βέβαιη εκ των προτέρων η έκδοση απαλλακτικού πορίσματος για τους ενόχους της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων με τις κατακλυσμιαίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό!

Η ΝΔ φωνάζει φυσικά και ζητάει να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή από τη Βουλή που θα εκλεγεί, καθώς είναι βέβαιη ότι τότε αυτή θα έχει το πάνω χέρι, αν και όχι την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα της κάνει όμως τη χάρη ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιθυμεί φυσικά να ξεμπλέξει από τώρα, με τις ψήφους του κόμματός του, από αυτή την υπόθεση, η οποία αν δεν λυθεί πριν τις εκλογές, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε περιπέτεια για τον ίδιο και το πολιτικό του μέλλον. Όσο φαιδρές και αν είναι οι εξεταστικές επιτροπές, δεν έχει κανένα λόγο να ρισκάρει.