Σοκαρισμένη είναι η γερμανική κοινωνία από τις αποκαλύψεις τρομοκρατικών επιθέσεων που εκπορεύονται από πυρήνες νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Μέσα σε 13 χρόνια εκτυλίχθηκε μια ιστορία αποτρόπαιων δολοφονιών. Αυτά τα φασιστικά εγκλήματα πέρασαν στη συλλογική μνήμη ως «φόνοι του κεμπάπ». Δράστες ήταν ένας νεοναζιστικός πυρήνας από την οργάνωση «Προστασία της Πατρίδας» που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της μεγαλύτερης ένωσης νεοναζιστών που έχει γνωρίσει η Γερμανία από την πτώση του Χίτλερ, το «Εθνικοσιαλιστικό Υπόγειο».
του Πέτρου Κοσμά
Η εν λόγω οργάνωση δολοφόνησε, μεταξύ άλλων, επτά τούρκους και έναν έλληνα μαγαζάτορα, τον Θόδωρο Βουλγαρίδη στο Μόναχο.
Παράλληλα, ανακαλύφθηκε από τις αρχές ένας «κατάλογος θανάτου» 88 υποψήφιων θυμάτων των ακροδεξιών εκτελεστών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους ισλαμικών και τουρκικών οργανώσεων και δύο μέλη της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το νούμερο 88 δεν είναι καθόλου τυχαίο νούμερο. Θεωρείται μυστικός αριθμός και κώδικας μεταξύ των νεοναζί, επειδή αντιπροσωπεύει το χαιρετισμό «χαίρε Χίτλερ» («heil Hitler», όπου το h είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου, άρα 88). Το γεγονός ότι όλα αυτά τα 13 χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε η νεοναζιστική τρομοκρατία οφείλεται στο ότι η γερμανική αστυνομία έκανε σκοπίμως τα «στραβά μάτια» στη δράση της. Το ξετύλιγμα του κουβαριού ήταν εντελώς τυχαίο από τις αρχές αφού έγινε περίπου κατά λάθος. Καθόλου τυχαία δεν ήταν όμως η αποκάλυψη της συμμετοχής ενός στελέχους της αστυνομίας της Έσσης που ήταν παρόν σε μία τουλάχιστον δολοφονική επίθεση κατά τούρκου μετανάστη. Άλλα γερμανικά μέσα αναφέρουν συμμετοχή σε ακόμη τρεις δολοφονίες. Ο αστυνομικός αυτός, γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του, στα νεανικά του χρόνια αυτοαποκαλούταν «Μικρός Αδόλφος».
Τώρα η γερμανική ΕΥΠ κατηγορείται ότι εδώ και χρόνια ότι «είναι τυφλή από το δεξιό μάτι», εξαντλώντας τη δράση της στην καταστολή κατά των αριστερών κινημάτων και της δήθεν «ισλαμικής τρομοκρατίας». Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ για υποβάθμιση του ακροδεξιού κινδύνου. Μετά τους σοσιαλδημοκράτες, βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ ζήτησαν να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό γερμανικό Εθνικιστικό Κόμμα. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό η Μέρκελ εμφανίστηκε στη γερμανική τηλεόραση με χαμηλό το βλέμμα, μην έχοντας διάθεση να μιλήσει για την πειθήνια συμμόρφωση του Νότου στους όρους της ευρωζώνης, δηλώνοντας ότι «πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας»…