Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τα ΜΑΤ χτύπησαν το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο




Κοντά στα 2.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο 15/1, στο συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, όπως προωθείται με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Αφρομή ήταν οι εξαγγελίες Παπουτσή για τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο για την... αποτροπή της μετανάστευσης. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς την 3η Σεπτεμβρίου, επιδιώκοντας να προσεγγίσουν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και θα πραγματοποιούταν συναυλία με πλειάδα καλλιτεχνών.

 ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ




Βέβαια στην πλατεία του Άγ(ρ)ιου Παντελεήμονα, ήδη από το πρωί μερικές δεκάδες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής καλούσαν σε… κοπή πίτας, πραγματοποιώντας στην ουσία ρατσιστική αντι-συγκέντρωση. Μάλιστα οι εθνικιστές απέτρεψαν το πρωί την εγκατάσταση εξέδρας και μικροφωνικής από τα συνεργεία του Δήμου, δηλώνοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική εκδήλωση στο «άβατο» τους. Οι «καταληψίες» της πλατείας διεξήγαγαν το έργο τους υπό το… άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, η οποία δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει τα δημοτικά συνεργεία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι σ’ αυτή τη γειτονιά της Αθήνας νόμος είναι το «δίκαιο» της Χρυσής Αυγής. Αλλά και η δημοτική αρχή της Αθήνας, έκανε …μισή δουλειά: Μπορεί να έδωσε την άδεια και να παραχώρησε συνεργεία, ωστόσο όταν είδε τα… σκούρα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να επιβάλει την απόφαση της, αλλά δεν έβγαλε ούτε μια καταγγελία.
Στη συνέχεια δεν επετράπη στην αντιρατσιστική πορεία να προσεγγίσει καν την πλατεία. Τα ΜΑΤ είχαν στήσει «υγειονομική ζώνη», στο ύψος της οδού Δεριγνύ, κάνοντας ξεκάθαρο ότι είχαν πάρει εντολές από τον «υπουργό Προστασίας του χρυσαυγίτη» να προστατεύσουν την εθνικιστική αντι-συγκέντρωση. Ενώ, ο εισαγγελέας που ήταν παρών ζήτησε από τους επικεφαλής του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου να μην προχωρήσουν, για… λόγους δημόσιας τάξης. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά και οβίδες κρότου λάμψης, απωθώντας την.
Όσο εξελίσσονταν αυτά, πάνω στην πλατεία οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, με λοστάρια και πέτρες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εφορμήσουν στους διαδηλωτές.

0 Τοποθετησεις: