Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ανυπότακτοι-λιποτάκτες: Ρεβάνς της κυβέρνησης Παπανδρέου

Αντιδραστικές οι νέες ρυθμίσεις για το στρατό



Με άγριο χαράτσι έως 6.000 ευρώ τιμωρούνται οι ανυπότακτοι και οι λιποτάκτες, μεθόδευση που αποδεικνύει όλη τη φορομπηχτική και εισπρακτική λογική της κυβέρνησης, την επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας, ενώ νομοθετούν τη λούφα των μοναχών. Ταυτόχρονα, όλος σχεδόν ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας, που βρίσκεται σε κατάσταση εφεδρείας, τιμωρείται με χρηματική ποινή 90 ευρώ, που απαιτούνται από την εφορία, με πρόσχημα ότι δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του απέναντι στη στρατολογία: π.χ. δεν ενημέρωσε για αλλαγή διεύθυνση κατοικίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 


Διαπιστώνοντας ένα διογκωμένο ρεύμα άρνησης συμμετοχής σε ασκήσεις εφέδρων που εκτελούνται περιοδικά, διακόπτοντας την επαγγελματική και μορφωτική ζωή μας, επιβάλλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ, επίσης απαιτείται από την εφορία, προχωρώντας σε επιπλέον ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Το υπουργείο αντί να στείλει στο δικαστή όσους αντιστέκονται και δεν λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις, αντιμετωπίζοντας πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις από κινήματα αλληλεγγύης, τους στέλνει στην εφορία!
Τέλος, διαμέσου της εναλλακτικής θητείας, που λόγω της μείωσης της γίνεται πιο ελκτική, επιδιώκουν να αλιεύσουν δωρεάν εργαζόμενους, συχνά με ανώτερες σπουδές και σημαντική εργασιακή προϋπηρεσία.
Η στρατιωτική θητεία αποκαλύπτεται ως ένα τεράστιο βάρος που θα το κουβαλήσουν τα παιδιά της εργατικής και αγροτικής οικογένειας, αφού οι πλούσιοι, τα βύσματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα ανθρωπάρια της σόου μπιζ ή θα χώνονται στο Πεντάγωνο με διαρκή «άδεια από την σημαία» ή θα πληρώνουν και θα απαλλάσσονται! Το μάτι κλείνει πονηρά σε όσους σπουδάζουν και κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, στους οποίους επιτρέπεται έναντι ενός «λογικού για αυτούς ποσού» να απαλλαγούν ουσιαστικά της στρατιωτικής θητείας.
Με αυτό τον αυταρχικό τρόπο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διευρυμένη αποστροφή της νεολαίας για το στρατό, που τον νοιώθει ως χάσιμο χρόνου και τσαλαπάτησης της προσωπικότητας, ως περίοδο στυγνής εργασιακής εκμετάλλευσης και μετατροπής των πολιτών σε πολεμικές δολοφονικές μηχανές. Αυτό το κοινωνικό πεδίο πρέπει να αφουγκραστεί η Αριστερά και να στραφεί ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση και το μισθοφορικό στρατό!
Στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο στρατός όχι μόνο δεν υπηρετεί αμυντικές ανάγκες, αλλά περιφρουρεί το αστικό καθεστώς εξουσίας, καλύπτει τρύπες του κρατικού μηχανισμού (ο εκλεκτός δήμαρχος των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Κουβέλη - Μπακογιάννη, Μπουτάρης βάζει στρατιώτες να μαζεύουν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη) και αναλαμβάνει συνεχώς διευρυνόμενες αποστολές εκτός συνόρων στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, προστατεύει παγκόσμια τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.
Οι ρυθμίσεις εντάσσονται στα σχέδια αντιδραστικής αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ευ. Βενιζέλος γνωρίζοντας τα τεράστια κενά που θα προκύψουν από την απόλυση χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών, προσπαθεί να στρέψει στο στρατό όσο το δυνατόν περισσότερους εφέδρους. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται να πάρει ρεβάνς συνεχίζοντας τα σχέδια της ΝΔ για βίαιη αναδιάρθρωση της ζωής των νέων ανθρώπων διαμέσου του στρατού. Σκοπός τους είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ενσωμάτωση της νεολαίας στον στρατό, ώστε οι νέοι, χωρίς παραστάσεις, στρατιώτες να φέρνουν τις λιγότερες αντιστάσεις στις όποιες διαταγές τους, που ολοένα θα στρέφονται ενάντια τον εσωτερικό εχθρό-λαό. Θέλει να τελειώνει με το φοιτητικό κίνημα και οι συνδυασμένες παρεμβάσεις της Α. Διαμαντοπούλου (ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, κόψιμο αναβολών, περιορισμό των όποιων παροχών, στοχοποίηση των αιωνίων φοιτητών κ.λπ.) τείνουν στο καναλιζάρισμα της ζωής της νεολαίας: σχολείο - πτυχίο - μεταπτυχιακό - γάμος-δάνειο - εργασιακή περιπλάνηση: Μια ζωή περιφερόμενος όμηρος των εργοδοτών και της τράπεζας.
Ο στρατός και διαμέσου της ένταξης του στην πολιτική προστασία και το κυνήγι μεταναστών, βγαίνει από τα στρατόπεδα που τον έκλεισε η μεταπολίτευση. Επιχειρείται να καταστεί συστατικό κομμάτι της πολιτικής ζωής. Επιπλέον, στην κορύφωση της εφαρμογής της στυγνής αντεργατική πολιτικής, το αστικό σύστημα εξουσίας απαντά με ανάδειξη του «εξ ανατολών κινδύνου», απαιτώντας «εθνική ενότητα» και νέες αγορές όπλων. Σε αυτό συμβάλλουν οι «επιθετικές» δηλώσεις Γ. Παπανδρέου, οι συνήθεις εθνικιστικές κορόνες του Κ. Παπούλια και η επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεων για αποσόβηση θερμού επεισοδίου!
Θεωρούμε αδιέξοδες και αστικά ενσωματώσιμες τις εθνικιστικές κορόνες της καθεστωτικής Αριστεράς (μοιράζουν «το Αιγαίο μας», πουλάνε «τις ΑΟΖ μας»). Αντίθετα, απαιτείται η ανάδειξη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη συνδικαλιστική έκφραση του κινήματος μέσα και έξω από το στρατό.

0 Τοποθετησεις: