Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Α. Παπαρήγα: «Ανάχωμα» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Απαράδεκτη επίθεση στην αντικαπιταλιστική Αριστερά 

Το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα έχει εγκαταλείψει την απόπειρα ιδεολογικής αντιπαράθεσης με τις θέσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και έχει εντείνει αντ’ αυτού τις επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη». Ωστόσο η πρόσφατη επίθεση της Αλ. Παπαρήγα στην αντικαπιταλιστική Αριστερά ξεπέρασε τα όρια.













 Μιλώντας σε συνδιάσκεψη της ΚΝΕ και προσπαθώντας να αποδείξει ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία έχει τρομοκρατήσει σε σημαντικό βαθμό την ελληνική ολιγαρχία, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η αστική τάξη καταλαβαίνει ότι δίπλα στο ρόλο του ΚΚΕ πρέπει να φτιάξει φαινομενικά αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ή να τις στηρίξει, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντίφα, τους αντιεξουσιαστές, τους κουκουλοφόρους κ.λπ.»! Και συνέχισε εξηγώντας τη λογική της ότι «δεν μπορεί να βάλει το ΚΚΕ στο χέρι η αστική τάξη και επιχειρεί να αξιοποιήσει σαν αναχώματα προς το ΚΚΕ όλους αυτούς»...

Η επιλογή της ανυπόστατης συκοφαντίας και της μαύρης προπαγάνδας εναντίον της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει καθώς το ΚΚΕ έχει επιδοθεί σε πολλαπλές ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν, με αποκορύφωμα τον περυσινό Δεκέμβρη.
 Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η ίδια η γ.γ του κόμματος αναλαμβάνει να πρωτοστατήσει και να ηγηθεί αυτής της εκστρατείας λάσπης καθώς σε παλιότερες περιπτώσεις αυτό το ρόλο υλοποιούσαν μέλη του ΠΓ, αρθρογράφοι του “Ρ” (συχνά ανώνυμοι), στελέχη των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ κ.λπ.

Προκαλεί θλίψη η γ.γ του πιο ιστορικού κόμματος του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα να αξιοποιεί την προπαγάνδα του συστήματος περί «ακροκινούμενων ομάδων» και να επιχειρεί να τσουβαλιάσει τόσο άκομψα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τους... κουκουλοφόρους ως εφεδρείες του συστήματος.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως το μέτωπο του Περισσού κατά του «οπορτουνισμού» στρέφεται αυτή την περίοδο ειδικά εναντίον ενός πολιτικού χώρου που η αστική τάξη δεν κατάφερε ποτέ να βάλει στο χέρι και αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην πορεία εκφυλισμού του κομμουνιστικού κινήματος και στις συνδιαλλαγές στις οποίες προχώρησε απροκάλυπτα το ΚΚΕ με την αστική τάξη τις προηγούμενες δεκαετίες.  Ενός πολιτικού χώρου που παλεύει ιδιαίτερα σήμερα για την επαναστατική ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος με βάση της ανάγκες και τις δυνατότητες της σημερινής εποχής.


Το Πριν έχει τονίσει και στο παρελθόν ότι δεν θα παίξει το παιχνίδι του εκφυλισμού της ιδεολογικής αντιπαράθεσης σε ένα χυδαίο λασποπόλεμο που στόχο έχει να υψώσει τείχη ανάμεσα στους αγωνιστές της Αριστεράς, στους οποίους εμείς δεν βάζουμε ποτέ εισαγωγικά. Προνομιακό έδαφος για ουσιαστικό διάλογο, αλλά και προωθητική αντιπαράθεση απόψεων,είναι το πεδίο της ανατρεπτικής κοινής δράσης.

Δ.Τ