Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στιγμιότυπα από τις φοιτητικές εκλογές

-Την πρωτιά κέρδισε η ΕΑΑΚ για άλλη μια χρονιά σε αρκετές σχολές στο ΕΜΠ που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα σε Αρχιτεκτονική, Ηλεκτρολόγους και Μεταλλειολόγους. Την πρωτιά κράτησε επίσης στην Αρχιτεκτονική Βόλου και Θεσσαλονίκης, στους Μηχανολόγους Πάτρας και στην Καλών Τεχνών Αθήνας.



Eπιμέλεια: Aγγελική Eρωτοκρίτου, Eλένη Tριανταφυλλοπούλου

Φοιτητικές εκλογές 2011







-Ρεσιτάλ εκλογών βίας και νοθείας με μπράβους έδωσε η ΔΑΠ στο Οικονομικό Αθήνας. Λίγο πριν την καταμέτρηση η ΔΑΠ ...εξαφανίστηκε μαζί με τα πρακτικά και μία κάλπη, για να γυρίσει σκίζοντας και ακυρώνοντας διά του τραμπουκισμού ψηφοδέλτια, παιχνίδι στο οποίο συνέβαλε ακολούθως η ΠΑΣΠ. Οι υπόλοιπες παρατάξεις αποχώρησαν από την καταμέτρηση, την οποία συνέχισε μόνη η ΔΑΠ, χαρίζοντάς της ποσοστό 58%(!) ξεπερνώντας και τις πιο...αισιόδοξες προβλέψεις. Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΔΑΠίτες άνοιγαν τους φακέλους πριν ριχτούν στις κάλπες «συνιστώντας» στους σπουδαστές να αλλάξουν γνώμη αν δεν είχαν ψηφίσει ΔΑΠ. Πρωταγωνιστής η ΔΑΠ και στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, πιστή στις «δημοκρατικές» της πρακτικές, δεν μπήκε καν στον κόπο να καταμετρήσει τα λευκά ψηφοδέλτια αφού με βάση τον εκλογικό κανονισμό που επέβαλε, τα λευκά καταμετρούνταν στα άκυρα.



-Στην ΑΣΟΕΕ, η καταστροφή ενός αριθμού ψηφοδελτίων –από «αναρχικούς»– ικανών να ακυρώσουν τη συγκεκριμένη κάλπη, έδωσε ευκαιρία σε ΠΑΣΠ - ΔΑΠ να νοθεύσουν, καταμετρώντας μόνοι τα ψηφοδέλτια, βγάζοντάς τα στο σύνολο μόνο κατά 4(!) λιγότερα, ενώ εξαρχής ΕΑΑΚ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ αποχώρησαν. Στο Πριν και την ιστοσελίδα της νΚΑ δεν αναρτήθηκαν αποτελέσματα, αφού η ΕΑΑΚ δεν τα αναγνωρίζει ζητώντας επανάληψη των εκλογών στο τμήμα αυτό, κόντρα στις μεθοδεύσεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ.



-Μπράβοι παρέλασαν και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αυτή τη φορά της ΠΑΣΠ, με στόχο να λύσουν «ενδοπαραταξιακές» διαφορές, τρομοκρατώντας στο πέρασμά τους. Παρόμοιο σκηνικό και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου ΔΑΠίτες με μπράβους και χούλιγκαν έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους για να λύσουν...σοβαρές «πολιτικές» διαφωνίες, καθυστερώντας για ώρες την έναρξη των εκλογών.

-Στο Κάτω Πολυτεχνείο όπου διεξήχθησαν οι εκλογές των Συλλόγων του ΕΜΠ, γνωστή μειοψηφική περιφερόμενη ομάδα που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί, επιτέθηκε δύο φορές στο χώρο με πέτρες, μπουκάλια και δυναμίτες, επιλέγοντας να χτυπήσει με τρόπο που θυμίζει παρακράτος τη συμμετοχή, τρομοκρατώντας τους φοιτητές. Η ίδια ομάδα κινήθηκε ακολούθως και στο Χημείο όπου χτύπησε μέλος της ΚΝΕ. Πρόκειται για μεθοδεύσεις που δε μπορούν παρά να καταδικαστούν από κάθε δύναμη που θέλει να έχει αναφορά στο μαζικό κίνημα και τους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες.