Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Σχόλια στο ημιΦΩΣ


Σπασίκλας με το Μνημόνιο

Ο πιο καλός ο μαθητής των μνημονίων έχει αποδειχτεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Και αδιάβαστος, όπως ήταν στο Μνημόνιο 1 και διαβασμένος όπως ισχυρίστηκε, στο Μνημόνιο 2, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Το ψηφίζει με πόδια και με χέρια! Ενώ θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν το 2013 στο τέλος αυτής της βουλευτικής θητείας. «Πρόκειται για ζήτημα πολιτικής σταθερότητας» λέει, προσπαθώντας να απομακρύνει εντελώς κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές. Τη βρόμικη δουλειά την κάνει για όλους και με το παραπάνω ο Παπαδήμος, σου λέει, ενώ έως τότε, μπορεί να έχει στρώσει η κατάσταση με τη διάλα του ΠΑΣΟΚ και ως δελφίνος να τον περιμένει καλύτερη τύχη...



Γιατροί κατά χημικών της ΕΛΑΣ

Την παρέμβαση εισαγγελέα «για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης της περασμένης Κυριακής που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων πολιτών», ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σύμφωνα με καταγγελίες του, η Ομάδα Άμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του συλλόγου έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αυτών των ουσιών. Οι γιατροί καλούν τη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες ότι τα δολοφονικά αέρια της ΕΛΑΣ περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο Γαβριάς στο …Σύνταγμα

Για «αποξένωση των δυνάμεων της Αριστεράς από τη νέα γενιά» μιλά το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Όταν θεωρείς πως «η ανατροπή αποτελεί κουραστικό στερεότυπο» και «δεν μεταφράζεται σε επαναστατικό σχέδιο», λογικό είναι να καταλήγεις σε θέσεις όπως ότι «ο Γαβριάς των Αθλίων αν είχε κατέβει στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, αλλά θα έκαιγε τράπεζες και κινηματογράφους». Μόνο που ο Γαβριάς του 1832 δεν περιφερόταν από φωτιά σε φωτιά, αλλά έλαβε θέση πίσω από τα οδοφράγματα των επαναστατών, σημαδεύοντας συγκεκριμένα τον ταξικό εχθρό. Όπως χιλιάδες νέοι την Κυριακή αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη διαδήλωση. Κι όσο κι αν το ΜΑΑ «πιάνει» ορισμένα υπαρκτά προβλήματα του κινήματος, δείχνει να υποτιμά τα κρατικά σχέδια καταστολής και να κλείνει το μάτι στις τυχοδιωκτικές ομάδες του ...φλεγόμενου θεάματος.

Γραφειοκράτες και …κλειδαράδες

Το προεδρείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» αντιλαμβάνεται ως φέουδο το σωματείο, αποφασίζοντας να αφαιρέσει τα κλειδιά από τα δύο εκλεγμένα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων, σε μια πρωτοφανή στα χρονικά του σωματείου απόφαση. Διαμαρτυρόμενος, ο ένας εκλεγμένος σύμβουλος πήρε την πόρτα των γραφείων, την κατέθεσε στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και ομόφωνα οι σύνεδροι αποφάσισαν ότι τα σωματεία είναι ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους και οι εκλεγμένοι θα έχουν κλειδιά. Ωστόσο, το προεδρείο έβαλε το διοικητή να απαιτήσει την παράδοση των κλειδιών από το διωκόμενο σύμβουλο, τον κάλεσε σε απολογία και του επέβαλε προκαταβολικά ποινή 7ήμερης παύσης καθηκόντων! Αυτό θα πει γραφειοκρατικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός!

Μπουτάρης κατά συμβασιούχων
«Καταλύουν τη νομιμότητα» οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε το θράσος να δηλώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, όταν την ίδια στιγμή ο δήμος δεν έχει πληρώσει τα δεδουλευμένα μηνών στους συμβασιούχους, όταν ο ίδιος και η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνούνται να υπογράψουν ότι οι υπάλληλοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απειλές για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής που εκστομίζονται από το δήμαρχο και καλεί σε αγώνα για την ανατροπή των εντολών της μαύρης συγκυβέρνησης για παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Ο Ψωμιάδης …διώκτης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κλήση για να ...απολογηθεί για μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του ο Π. Ψωμιάδης και οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του έλαβε ο Γιάννης Κούτρας, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία Κεντρικής Μακεδονίας. Η «κατηγορία» είναι ...συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κι αυτό επειδή ο Γ. Κούτρας είχε το θάρρος να δηλώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά! Οι φωνές ανυπακοής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται πως ενοχλούν κάθε είδους ταγό του σημερινού ανθρωποφάγου καπιταλισμού, ακόμα και αντιμνημνονιακών αποχρώσεων, όπως του Ψωμιάδη. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν κάθε είδους όπλα καταστολής και φίμωσης. Μάταια όμως…