Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ






 Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες και ο διάλογος για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ, με θέμα το «Υποκείμενο της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης». Η έναρξη της τελικής διαδικασίας είναι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Mαρτίου και η συζήτηση θα συνεχισθεί το Σαββατοκύριακο 31 μαρτίου και 1 Aπριλίου στην Αθήνα. Την τελευταία μέρα θα συζητηθεί η πολιτική - εκλογική παρέμβαση. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις των οργανώσεων βάσης του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και εκλέγονται αντιπρόσωποι απ’ όλη την Ελλάδα.




 Ελπιδοφόρα η συμμετοχή αρκετών φίλων του ΝΑΡ στις συνεδριάσεις αυτές.
 Σε μια εποχή που απαιτούνται στρατηγικές απαντήσεις, το ΝΑΡ ανοίγει τολμηρά τη συζήτηση για την εργατική τάξη του σήμερα, τη διαστρωμάτωσή της και την ενότητά της, τις κοινωνικές της συμμαχίες και την ηγεμονία, τη σχέση κινήματος - μετώπου - κόμματος, ενώ θέτει ανοικτά την ανάγκη για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα της απελευθέρωσης και της επαναθεμελίωσης της επαναστατικής θεωρίας.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται πολιτικές εκδηλώσεις του ΝΑΡ. Αύριο Κυριακή 25 Mαρτίου εκδήλωση πραγματοποιείται στην Ξάνθη, στις 4.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Π. Μαυροειδή. Την Τρίτη 27 Mαρτίου, στην Πάτρα, επίσης στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το επαναστατικό υποκείμενο και τις πολιτικές εξελίξεις και ομιλητή τον Ά. Χάγιο. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, μία στη Θεσσαλονίκη (με ομιλητές τους Γ. Ελαφρό, Γ. Γρόλλιο και Α. Ταρπάγκο) και μία στον Βύρωνα (με ομιλητή τον Α. Χάγιο). Πετυχημένες εκδηλώσεις πραγματοποίησαν και προγραμματίζουν παραπέρα και οι Τομεακές Οργανώσεις της οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της νΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα συνεχιστεί και μετά το Πανελλαδικό Σώμα, σε ακόμα ευρύτερα τμήματα, «που τοποθετούνται σήμερα υπέρ της ανάγκης ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος διάλογος, η αλληλεπίδραση, ο κοινός βηματισμός σε σημαντικά θέματα, η διαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών, η απελευθέρωση δυνάμεων και η επανασυσπείρωση σε νέα βάση».