Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

 Καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια.
Ο Υπουργός κος Τάσος Γιαννίτσης αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία, αρνούμενος να πάει πίσω από τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κος Θ. Ξηρός, ο οποίος μετέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο Τρίτη 24/4 να ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!




Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία (Παρασκευή 27/4) που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας. Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών λέει με ωμότητα ότι στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους.
Στην εποχή της μετα-δημοκρατίας όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική μεθόδευση, με μόνο στόχο να πλήξει τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, και κυρίως την Αριστερά. Αποτελεί επιλογή των κομμάτων του Μνημονίου και της Τρόικας να προχωρήσουν σε εκλογές φαστ-τρακ, με πρωτοφανείς αποκλεισμούς. Αποτελεί συνέχεια του χαρατσιού των 150 ευρώ για κάθε υποψήφιο. Αποτελεί συνέχεια των αποκλεισμών από τα ΜΜΕ, τα πάνελ των οποίων φιλοξενούν μόνο τους εκλεκτούς του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης και τα δεκανίκια τους.

Πρόκειται για μια κατάφωρη αντιδημοκρατική μεθόδευση. Η «ιδιωτικοποίηση» των πάντων, που έχουν ήδη εξαγγείλει Παπαδήμος-Σαμαράς-Βενιζέλος ξεκινά από τις ίδιες τις εκλογές! Όποιος έχει τα λεφτά (ή τους σπόνσορες…) δικαιούται να κατέβει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποκλειστικά χάρη στις προσφορές των μελών της και των φίλων της, έχει αντεπεξέλθει σε όλα τα διαδοχικά εμπόδια που έχουν τεθεί ως τώρα. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποκλεισμού μας και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!