Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Νέες δυνατότητες – νέες απαιτήσεις

ΠΡΟΣ ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΡ



Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός μαζικού πολιτικού κινήματος εργαζομένων, ανέργων και νέων, για την ανατροπή της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, υπογράμμισε η Πολιτική Επιτροπή του Νέου Αριστερού Ρεύματος, που συνεδρίασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.





 Στον απόηχο της μεγάλης απεργίας της 15ης Δεκέμβρη και των συγκλονιστικών συλλαλητηρίων, η ΠΕ του ΝΑΡ συζήτησε για την ανάγκη διαμόρφωσης ανεξάρτητου κέντρου αγωνιστικής ταξικής ενότητας στην παρατεταμένη πάλη ενάντια στην επιδρομή του κεφαλαίου. Είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για τους εργαζόμενους η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ειπώθηκε από πολλούς ομιλητές. Ταυτόχρονα, σημειώθηκε η σημαντική μετατόπιση στο συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο μαζικό κίνημα, όπως καταγράφηκε στις απεργιακές διαδηλώσεις της 15ης Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα. Τα μπλοκ που επηρεάζει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ήταν πολύ αποδυναμωμένα (σε πολλές πόλεις δεν μπόρεσαν εκπρόσωποι της τοπικής γραφειοκρατίας ούτε καν να μιλήσουν), ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένες ήταν οι τάσεις του ανεξάρτητου ταξικού αγώνα, με συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλες μορφές και με ένα περιεχόμενο έντονα αντικυβερνητικό, αντιΕΕ και συχνά αντικαπιταλιστικό.



Η πάλη πολιτικοποιείται πιο βαθιά και το ζητούμενο μιας άλλης Αριστεράς, αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής, έρχεται πιο έντονα στο προσκήνιο. Στη βάση αυτή, η ΠΕ του ΝΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη προγραμματικής, πολιτικής και οργανωτικής αναβάθμισης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ συζήτησε και για τις πρωτοβουλίες του ΝΑΡ.
Το 2011 είναι η χρονιά διεξαγωγής του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ, για το οποίο υπάρχει η φιλοδοξία να δώσει ώθηση στην προγραμματική ανασυγκρότηση του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στην κομμουνιστική επαναθεμελίωση και στη συγκρότηση ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Η ΠΕ συζήτησε το βασικό σχεδιασμό για την πορεία προς το συνέδριο, σηματοδοτώντας και την επιδίωξη ενός ευρύτερου διαλόγου και πέρα από το χώρο του ΝΑΡ. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν δύο προσυνεδριακά σώματα επεξεργασίας, το πρώτο με θέμα την καπιταλιστική κρίση και την τακτική - στρατηγική της επαναστατικής Αριστεράς και το δεύτερο για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας. Η ΠΕ συζήτησε πάνω στην εισήγηση για το πρώτο σώμα, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στον Γενάρη του 2011.

0 Τοποθετησεις: