Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δωδώνη, το νέο «Κούγκι»


Με επέμβαση των ΜΑΤ επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση να τερματίσει την κατάληψη των κτηνοτρόφων στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονική προέλαση των αστυνομικών εναντίον των διαδηλωτών της απεργίας, τρεις διμοιρίες μπήκαν στη γαλακτοβιομηχανία, συνέλαβαν πέντε κτηνοτρόφους, μέλη της Επιτροπής Αγώνα και ανακατέλαβαν το εργοστάσιο.

Μετά από την άμεση κινητοποίηση συνδικαλιστών, φορέων και οργανώσεων της περιοχής, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως είχε ήδη γραφτεί άλλη μια σελίδα βίαιης καταστολής εργατικής κινητοποίησης. Και σ’ αυτή την περίπτωση αποδείχτηκε ότι μόνος αρωγός στην επιβολή της κυβερνητικής πολιτικής έχει απομείνει ο αστυνομικός βούρδουλας. Το κλομπ των ΜΑΤ είναι το νέο σύμβολο της σιδερένιας πυγμής του κράτους απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.



Στη μία εβδομάδα που οι κτηνοτρόφοι, οι παραγωγοί των πρώτων υλών, πραγματοποιούσαν τη διαμαρτυρία τους η παραγωγή δεν σταμάτησε. Κάνοντας κατάληψη στα γραφεία και διώχνοντας τη διοίκηση, διατράνωσαν το αίτημά τους για αύξηση της τιμής του παραγωγού, κόντρα στην κερδοσκοπία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους του εργοστασίου και για αποτροπή της ιδιωτικοποίησης. Τα συνθήματα αυτά αγκαλιάστηκαν από όλους τους εργαζόμενους της Δωδώνης, από όλη την Ήπειρο, γι’ αυτό και η λαϊκή συμπαράσταση αυτές τις ημέρες ήταν συγκινητική.

Ήδη οι αγωνιζόμενοι κτηνοτρόφοι μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους για να κλιμακωθεί ο αγώνας, όμως για ένα πράγμα διαβεβαιώνουν: Η Δωδώνη δεν παραδίνεται!