Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τραμπούκικη επίθεση σε κατάληψη

Υπηρεσίες στην κυβέρνηση


Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας, επέλεξε συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών για να πραγματοποιήσει τραμπούκικη, φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια σε φοιτητές που περιφρουρούσαν τις καταλήψεις τους στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.






Πιο συγκεκριμένα, ομάδα 20 και πλέον κρανοφόρων, αργά το βράδυ της Πέμπτης, επιτέθηκε με ξύλα, λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα στην κατάληψη του Συλλόγου Φοιτητών Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών, σπάζοντας τζάμια, τραυματίζοντας αγωνιζόμενους φοιτητές, προσπαθώντας ακόμη και να βάλουν φωτιά στο κτίριο. Οι φοιτητές, που περιφρουρούσαν την κατάληψή τους, απέκρουσαν την επίθεση, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια περιουσία του πανεπιστημίου, που η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει στις επιχειρήσεις.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον αγώνα που διεξάγει το φοιτητικό κίνημα με τις καταλήψεις και το άσυλο να βρίσκονται στο στόχαστρο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και των συμμάχων τους (ΝΔ, ΛΑΟΣ) αυτή η ενέργεια εντάσσεται εκ του αποτελέσματος και χωρίς αυταπάτες στο κυβερνητικό σχέδιο καταστολής, προβοκαρίσματος και συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος.
Αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εσωτερικές διαφωνίες που μπορεί να προκύπτουν εντός του κινήματος λύνονται μόνο μέσα από το διάλογο και τη διαπάλη απόψεων εντός των δημοκρατικών διαδικασιών του: Στις γενικές συνελεύσεις, τις συντονιστικές επιτροπές, το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων. Όποιος επιλέγει να ασκεί βία σε πολιτικούς χώρους και τμήματα του κινήματος, να επιτίθεται σε καταλήψεις και αγωνιστές υιοθετώντας παρακρατικές πρακτικές, να καταστρατηγεί τις αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις των συνελεύσεων, δεν μπορεί να αποτελεί κομμάτι του. Έχει επιλέξει στρατόπεδο, αυτό της κυβέρνησης και των συμμάχων της και βρίσκεται απέναντί μας, τονίζουν.

Το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί παρά να καταδικάσει απερίφραστα τη θρασύδειλη επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και να παραδώσει τους εμπνευστές και υλοποιητές της στη χλεύη και την πολιτική απομόνωση του φοιτητικού κινήματος και του αγωνιζόμενου λαού καθώς και στην εύνοια του μαύρου μπλοκ κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και του κράτους του, για τις πολιτικές υπηρεσίες που απλόχερα τους προσέφεραν. Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος θα είναι να στέκεται απέναντι στις υπονομευτικές επιθέσεις κάθε φορά πιο οργανωμένο, πιο αποφασισμένο, πιο αποτελεσματικό.