Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ο γκαουλάιτερ εξαγγέλλει νέα μείωση μισθών


Νέο κοινωνικό ολοκαύτωμα εξαγγέλει ο «κατοχικός διοικητής» Χορστ Ράιχενμπαχ για τους έλληνες εργαζόμενους. Ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης στην Ελλάδα θέλει να συμπιέσει τους μισθούς όσο πιο κοντά γίνεται στα ...138 ευρώ, όσο έχει διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία. Σε συνέντευξη Tύπου, ο Ράιχενμπαχ προανήγγειλε νέες δραματικές μειώσεις στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των «τυχερών» που εξακολουθούν να εργάζονται. 



Ο γερμανός γκαουλάιτερ χαρακτήρισε τους σημερινούς μισθούς στην Ελλάδα υψηλούς σε σχέση με τους αντίστοιχους σε χώρες της Βαλτικής και της Βαλκανικής. Από τα συμφραζόμενα του Ράιχενμπαχ προκύπτει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει το πρωτείο των χαμηλότερων μισθών στην ΕΕ καθώς, όπως υποστηριξε, ακόμα και οι φτωχότερες χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στη δανειοδότηση της Ελλάδας. Τυχεροί είμαστε που δεν ζήτησε τη σύγκλιση των μισθών της Ελλάδας με εκείνους του Μπαγκλαντές, που σε κάποιες περιπτώσεις αρχίζουν από 20 ευρώ το μήνα.

«Είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου», δήλωσε ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα, σε συνέντευξη που έδωσε προχθες το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, ερωτώμενος για το μέχρι πότε οι Έλληνες θα πρέπει να υφίστανται τις μειώσεις μισθών, ενώ το κόστος ζωής και οι τιμές παραμένουν υψηλές. Ο έπαρχος της ΕΕ ζήτησε νέες διαρθρωτικές αλλαγές και απαίτησε νέο τσεκούρι στις κοινωνικές δαπάνες ώστε να βρεθούν τα 11 δισ. ευρώ που χρειάζεται η δημοσιονομική προσαρμογή.
Η στάση του ευρωπαϊκού διευθυντήριου στη μνημονιακή Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και το μοντέλο της χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή, με τους νεοφιλελεύθερους «Σικάγο μπόις» και τον Μίλτον Φρίντμαν σε ρόλο υπερπρωθυπουργού.
Η επιδρομή αυτή δεν ανακόπτεται με παρακάλια, υποσχέσεις, διαπραγματεύσεις. Μόνο αν γίνουν οι μαύρες τους αβεβαιότητες πραγματικότητα, αν ο λαός ξεσηκωθεί, υπάρχει ελπίδα να φύγουν όλοι όσοι μας βυθίζουν στην βαρβαρότητα.