Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ακροδεξιές πολιτοφυλακές


Στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης επιχείρησης, μηχανισμοί προπαγάνδας υπερπροβάλλουν ακροδεξιές πολιτοφυλακές επιδιώκοντας την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού εν όψει της 25ης Μαρτίου και του ενδεχόμενου λαϊκού ξεσηκωμού, διαβάλλοντας τις όποιες δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις ταυτίζοντάς τις με τα ακροδεξιά καλέσματα. Θέση που δυστυχώς εγκολπώνεται με τον ένα ή άλλο τρόπο το σύνολο της καθεστωτικής Αριστεράς, παραμένοντας δέσμια της εκλογολαγνίας και των σεναρίων συνωμοσίας περί «παρακρατικών κουκουλοφόρων που με την ακραία δράση τους θα προκαλέσουν τη δημοκρατική εκτροπή».

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση


Όμως το αστικό σύστημα εξουσίας ενσωματώνοντας τα αστικά δόγματα άμυνας - ασφάλειας στην αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών», στοχοποιεί τον εργαζόμενο λαό από μια αστυνομία που στρατιωτικοποιείται και ένοπλες δυνάμεις που αναλαμβάνουν κατασταλτικό ρόλο, αποκαλύπτοντας σχεδιασμούς ευρύτερης στρατιωτικοποίησης - πειθάρχισης. Απόπειρα που άρχισε επί υπουργίας Α.Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Eθνικής Άμυνας και συνεχίζει να υπερασπίζεται ο Β. Χωραφάς, υπεύθυνος του Μάνθλι Ριβιού. Στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων προέβλεπε τη δημιουργία Παλλαϊκής Άμυνας. Αργότερα επεκτάθηκε στη δημιουργία των Λεσχών Εφέδρων, γιάφκες της ακροδεξιάς, που καλούνται να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο σε μια πολεμική αναμέτρηση, στο κυνήγι μεταναστών και στην καταστολή επικίνδυνων για το αστικό σύστημα εξουσίας κοινωνικών αγώνων.

Καινούργια παράμετρο τα Τάγματα Εθνοφυλακής που συγκροτούνται σε Καβάλα, Δράμα κ.λπ., στο πλαίσιο συντεταγμένης κατεύθυνσης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά το καλοκαίρι του 2011, που χρωματίστηκε από το κίνημα των αγανακτισμένων και τις εργατικές κινητοποιήσεις, ενώ υπάρχει η κατεύθυνση επέκτασης και εφαρμογής του μέτρου και προς το εσωτερικό της επικράτειας.

Επερωτήσεις στη Βουλή πραγματοποίησαν βουλευτές των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, απηχώντας την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας. Πηγή συμπερασμάτων η απάντηση του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου: Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθορίζεται με τον Ν.1295/1982 «περί εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής». Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, για την επάνδρωση των οποίων καλείται προσωπικό που διαμένει στην περιοχή με διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνουν τις παρακάτω γενικές αποστολές: Πρώτο, συμβολή στην άμυνα της χώρας, ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους. Δεύτερο, συμβολή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμοί). Tρίτο, η υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστράτευσης.Tέταρτο, η συμμετοχή στην εξασφάλιση έργων κοινής ωφελείας στρατηγικής σημασίας. Στην Περιοχή Ευθύνης του ΤΕΘ Καβάλας υφίσταται αριθμός έργων κοινής ωφέλειας στρατηγικής σημασίας (π.χ. Α/Δ, λιμένες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις). Σε κάθε περίπτωση όλα τα θέματα οργάνωσης, στάθμευσης και επάνδρωσης των μονάδων του Στρατού Ξηράς προσδιορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της τοπικής πρωινής ημερήσιας εφημερίδας Η Εβδόμη, περίπου 400 επιλεκτικές προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για τη στελέχωση της τοπικής εθνοφυλακής. Ταυτόχρονα, υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12/7/2011, το οποίο και τιτλοφορείται Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών. Το έγγραφο αυτό έχει τη μορφή του κατεπείγοντος, προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του σχεδίου αυτού, πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (φυσική καταστροφή, τεχνολογική καταστροφή, λοιπές καταστροφές, εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 3384/2006 για τη συμπλήρωση του σχεδίου Ξενοκράτης με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών» υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι σχεδιασμοί της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποσκοπούν στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της νεολαίας και του συνόλου της κοινωνίας με το στρατό. Διατυπώνονται επίσης στο σχέδιο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, με αύξηση στρατιωτικής θητείας, αναβάθμιση της πολεμικής εκπαίδευσης των εφέδρων, εμπεριέχοντας τη συστηματική προετοιμασία των στρατιωτικών τμημάτων για την καταστολή πλήθους. Ήδη, από το νόμο για την πρόσληψη των Επαγγελματικών Οπλιτών, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣYPIZA, μαχητικοί εργατικοί αγώνες και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές πράξεις και προβλέπεται η χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής για την αντιμετώπιση των εν λόγω «έκτακτων αναγκών»!
Η δημιουργία των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής είναι ψηφίδα του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Απόδειξη της πρόθεσης του αστικού κατεστημένου για μιλιταριστική αναβάθμιση-ενσωμάτωση του κόσμου της εργασίας διαμέσου της «ασφάλειας» και «εθνικών κινδύνων».