Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Καρφώνονται μεταξύ τους


Ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο που βουλιάζει! Ο Γιώργος Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που ενδόμυχα φιλοδοξεί να γίνει ...πρωθυπουργός (!) στη θέση του Λουκά Παπαδήμου κάποια στιγμή, έχοντας υπηρετήσει τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, καρφώνει ξαφνικά τους πολιτικούς ευεργέτες του, τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς βλέπει ότι και οι δύο πετάχτηκαν στην ...«πολιτική χωματερή» από τα κόμματά τους!





Ο Πέτρος Χριστοδούλου, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (πρόκειται για το «σαΐνι της Γκόλντμαν Ζαξ που στα τέλη Ιανουαρίου του 2010 αποφάσισε να πάρει μόνο 8 δισεκατομμύρια από τα 25 που προσέφεραν οι «αγορές» να δανείσουν την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πολιτικά προειλημμένης απόφασης να οδηγηθεί η χώρα σε καθεστώς υποτέλειας με το Μνημόνιο) κατέδωσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τον είχε τοποθετήσει στη θέση που κατέχει.
«Φρίκαραν οι αγορές» όταν άκουσαν τον Παπακωνσταντίνου να λέει ότι η «η ελληνική οικονομία είναι Τιτανικός» και του ίδιου «του ήρθε ταμπλάς» όταν έμαθε ότι ο Παπακωνσταντίνου ετοιμάζει νέα αναθεώρηση του ελλείμματος, ισχυρίστηκε ο Π. Χριστοδούλου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Του φόρτωσε δηλαδή του Παπακωνσταντίνου όλη την πολιτική ευθύνη για το έγκλημα του Μνημονίου. Προκειμένου να σώσει το δικό του τομάρι, «στήνει στα έξι μέτρα» και δικαίως τον Παπακωνσταντίνου.