Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ο Μουμπάρακ έπεσε ο Παπανδρέου πότε;

Με θαυμασμό και ικανοποίηση πανηγύριζαν και οι Έλληνες την ανατροπή του αιγύπτιου τύραννου Χόσνι Μουμπάρακ, ιδεολογικοπολιτικού συντρόφου του Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως άλλωστε και ο προηγουμένως ανατραπείς δικτάτορας της Tυνησίας Mπεν Aλί.


Αυτή η πρώτη νίκη του μεγαλειώδους κινήματος του αιγυπτιακού λαού είναι αλήθεια ότι προκάλεσε και αισθήματα καλοπροαίρετης ζήλειας στους έλληνες εργαζόμενους για την απίστευτη μαζικότητα και αποφασιστικότητα των αιγυπτιακών διαδηλώσεων σε σύγκριση με τις δραματικά υποτονικές συγκεντρώσεις των Ελλήνων που διαμαρτύρονται εναντίον της πολιτικής λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ακολουθεί η «χούντα» του Γ. Παπανδρέου σε απόλυτη συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 Οι αναιμικές αντιστάσεις έχουν αποθρασύνει ολοσχερώς την κυβέρνηση Κουίσλινγκ της Αθήνας και τους ξένους δυνάστες, με αποτέλεσμα προχθές να συμφωνήσουν να πουλήσει ο Γ. Παπανδρέου κατά την πενταετία 2011-2015 δημόσια γη και επιχειρήσεις αξίας ...50 (!!!) δισ. ευρώ για να ξεπληρώσει τμήμα του χρέους. Η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός, η τηλεφωνία, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι όποιες κρατικές τράπεζες έχουν απομείνει, αλλά και παραλιακές εκτάσεις, νησιά και οποιαδήποτε άλλη κρατική γη θα πουληθεί σε ξένους και έλληνες ιδιώτες από την κυβέρνησης Παπανδρέου, τα μέλη της οποίας φυσικά θα θησαυρίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, αν βεβαίως αφεθούν να ολοκληρώσουν το ολέθριο έργο τους.

Με βαθύτατη περιφρόνηση και σαρκασμό οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν την Παρασκευή το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ότι μας επιτρέπουν να... μην πουλήσουμε την Ακρόπολη και τα άλλα αρχαία μνημεία της χώρας! «Κανείς δεν θα ήθελε να διακυβεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας» δήλωσε ειρωνικά ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ. Ο Σερβάν Ντερούζ της ΕΕ μάλιστα μας έκανε και πλάκα για την έλλειψη αντιστάσεων δηλώνοντας ότι τον εκπλήσσει η «περιορισμένη κοινωνική αναταραχή σε σύγκριση με το παρελθόν», πράγμα που το ερμήνευσε ως ένδειξη της πλήρους συμφωνίας του ελληνικού λαού με τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ! Στο κενό έπεσε πάντως η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων της κυβέρνησης του ΠAΣOK να βρουν συνενόχους στην πολιτική τους.

0 Τοποθετησεις: