Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αναιρέσεις: Σημαντικές συμμετοχές από την ελληνική σκηνή

  Τα συγκροτήματα και οι δημιουργοί που ολοκληρώνουν τα φετινά προγράμματα των Αναιρέσεων, είναι δίχως άλλο εξαιρετικές περιπτώσεις η κάθε μία στο χώρο αναφοράς της. Ο Σπύρος Γραμμένος με τη σαρκαστικά κριτική τραγουδοποιία του, ο Στάθης Δρογώσης με το ροκ λυρισμό του και οι Burger Project που αποτελούν τον ορισμό του πάρτι συγκροτούν μια άκρως νεολαιίστικη πρόταση. Οι Δάρνακες με το βαλκανικό τους fusion, οι Mode Plagal  με την τζαζ προσέγγιση τους στη παράδοση  και οι Yannies με το πολύμορφο πρόγραμμα τους προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών προτάσεων. 



Από τις φετινές Αναιρέσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Active Member, ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο B.D.Foxmoor  και η Sadahzinia, αυτή τη φορά μαζί με μια πλήρη μπάντα και 2 djs θα βάλουν φωτιά στη σκηνή του φεστιβάλ.
Στις Αναιρέσεις θα συμβούν και δύο σπουδαίες καλλιτεχνικές συναντήσεις: Η πρώτη αφορά –τη μετά από αναμονή πολλών χρόνων για τους θαυμαστές τους– συνάντηση της Μελίνας Κανά με τη Λιζέτα Καλημέρη, οι οποίες μαζί με τον Μιχάλη Παπαζήση μας επιφυλάσσουν μία απολαυστική και πολύ ξεχωριστή συνεργασία.






Η δεύτερη είναι αυτή των Χαϊνηδων με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Πρόκειται για δύο παρουσίες που έχουν τιμήσει όσο λίγοι την ελληνική μουσική δημιουργία και βρίσκονται σε μια άκρως δημιουργική περίοδο. Ο Μ. Πασχαλίδης μετά από μια επιτυχημένη χρονιά που συνδυάστηκε δισκογραφικά με την κυκλοφορία του Ξένιου, η Κρήτη εντός μου, και οι Χαϊνιδες, με τον  καινούργιο τους δίσκο Αγροτοκτηνοτροφικά & Μητροπολιτικά, που θα παρουσιάσουν στις Αναιρέσεις, αποτελούν μια πρόταση με χαρακτήρα και ποιότητα.

Το κουαρτέτο των Modern-e-Quartet, αυτή η πρωτότυπη σύνθεση της κλασσικής  με την ηλεκτρονική μουσική, μετά τις δύο παρουσιάσεις του Voluntary Electrocution, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τη νεολαία του Δεκέμβρη του 2008, στο Bios και Μέγαρο μουσικής, θα το παρουσιάσουν μαζί με τον ΙΟΝ, με ήχο και εικόνα στις Αναιρέσει. Παρουσίαση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τη δουν και την ακούσουν.
Επίσης ο πιανίστας και συνθέτης Μάριος Στρόφαλης με τη συνοδεία τσέλου και τη μοναδική φωνή της Ρίτας  Αντωνοπούλου  θα μας παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση Όμορφη θάλασσα, ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο πολιτικό τραγούδι.