Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Χούντα των ξένων δανειστών


Ξεβρακώθηκε» τελείως από πολιτική σκοπιά τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στην αρχή αυτογελοιοποιήθηκε, όταν η δήθεν ανυποχώρητη αντίστασή του σε μια σειρά θέματα, οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές», αποδείχθηκαν ...«κόκκινες κορδέλες», όπως πολύ εύστοχα επισημάνθηκε μετά την πλήρη και άνευ όρων υποχώρησή του σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του κατώτατου μισθού. Αυτή η «πολιτική κωλοτούμπα» του αρχηγού της Δεξιάς προκάλεσε την απογοήτευση των οπαδών του και τη χλεύη των υπολοίπων Ελλήνων.

του Γιώργου Δελαστίκ 


Τη χαριστική βολή όμως του την έδωσε ο ...«αρχικωλοτούμπας», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αποσύροντας για καθαρά καιροσκοπικούς λόγους τους τέσσερις υπουργούς του από την κυβέρνηση του «τραπεζοτσολιά» Παπαδήμου. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πανικοβλήθηκε βλέποντας τη «Χρυσή Αυγή» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις να ξεπερνάει δυναμικά το όριο του 3%, διεκδικώντας έτσι με αξιώσεις κοινοβουλευτική εκπροσώπηση όταν γίνουν εκλογές – κάτι που θα συνιστούσε θανατηφόρο πρόκληση για το ΛΑΟΣ. Διαπιστώνοντας εμπράκτως ότι η εκπλήρωση του πολιτικού πόθου του να βγάλει το ΛΑΟΣ από το ακροδεξιό περιθώριο και να το καταστήσει αποδεκτό κυβερνητικό εταίρο τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ είχε βαρύτατο πολιτικό και εκλογικό τίμημα, ο Γ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να αντιδράσει. Απέσυρε τους υπουργούς του από τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ελπίζοντας ότι έτσι θα αναχαιτίσει τη διαρροή των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς την καθαρά φασιστική συνιστώσα της ακροδεξιάς. Πρόκειται για μια κίνηση πολιτικής επιβίωσης του Καρατζαφέρη, η οποία όμως έχει μοιραίες πολιτικές συνέπειες για τον Σαμαρά.

Πάνω που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διασυρθεί με την πλήρη υποταγή του στο Μνημόνιο και τον φτύνει όλη η Ελλάδα, ο δυστυχής Αντωνάκης βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος «αγκαλιά» με τον Γιωργάκη Παπανδρέου να στηρίζουν μόνα τους τα δυο τους τον Παπαδήμο, χωρίς την πολιτική κάλυψη ούτε καν του «αρχικωλοτούμπα» Καρατζαφέρη! Συμφορά! Από προχτές βρισκόμαστε δηλαδή σε ανοιχτή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη βάση ενός προγράμματος εξόντωσης εκατομμυρίων Ελλήνων, χωρίς κανένα πρόσχημα! Πρόκειται για νέο πολιτικό τοπίο που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε κομματικές μικροδιασπάσεις, δευτερεύουσας πάντως πολιτικής σημασίας και σε κάθε περίπτωση ανίκανες να προκαλέσουν την απόρριψη στη Βουλή της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης, του νέου Μνημονίου. Για να διασφαλίσει μάλιστα την ψήφιση του νέου Μνημονίου, ο μέχρι το Νοέμβριο ηγέτης του «αντιμνημονιακού» αγώνα της Δεξιάς Αντώνης Σαμαράς απείλησε χτες ωμά με διαγραφή οποιονδήποτε βουλευτή του κόμματός του τολμήσει να ψηφίσει εναντίον του νέου Μνημονίου, το οποίο είναι απείρως χειρότερο από το πρώτο! Μιλάμε για απίστευτη θρασυδειλία! Βορίδης και Άδωνις φαίνεται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από το ΛΑΟΣ, δηλώνοντας ότι αυτοί θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Αν επαληθευτούν μάλιστα οι αξιόπιστες πληροφορίες που λένε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν μυστικές επαφές με «μνημονιακούς» βουλευτές της ΝΔ, αλλά και με την Ντόρα(!), πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πάντως και παρά τις φήμες που διοχετεύονται περί του αντιθέτου, οι εκλογές φαίνεται να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο. Ο Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης είχαν άλλωστε ήδη ζητήσει να μείνει ο Παπαδήμος ακόμη ...δύο(!) χρόνια και να εξαντλήσει την τετραετία του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως και ο Αντωνάκης έχει κάθε λόγο να μη θέλει εκλογές παρά τις μπαρούφες που λέει για να αποσπάσει την προσοχή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του που αισθάνονται ότι τους πρόδωσε και να τους γλυκάνει και να τους προσελκύσει με το δέλεαρ της επικείμενης εξουσίας και της εφόδου των δεξιών για να λεηλατήσουν ό,τι έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία, που όμως έχουν ήδη φροντίσει να αδειάσουν τα εξαιρετικά έμπειρα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ! Πού να τολμήσει να εμφανιστεί ο Αντωνάκης στο λαό μετά το έγκλημα που διέπραξε, θα στενάζει η παραγωγή γιαουρτιών στη χώρα! Το σημαντικότερο όμως είναι όχι τι θέλουν ο Γιωργάκης κι ο Αντωνάκης αναφορικά με το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, αλλά το τι θα αποφασίσουν οι Γερμανοί. Αυτή τη στιγμή το πολίτευμα της Ελλάδας, με την απόλυτη συμφωνία της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι ...χούντα των ξένων δανειστών! Το Ράιχ και οι εντεταλμένοι υπάλληλοί του κυβερνούν πλέον την Ελλάδα και το Βερολίνο θα αποφασίσει φυσικά πότε κρίνει σκόπιμο να γίνουν εκλογές. Οι Γερμανοί προτιμούν λοιπόν να λένε ότι την κυβέρνηση του Παπαδήμου στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που στις εκλογές του 2009 πήραν συνολικά το 70% των ψήφων παρά να γίνουν νέες εκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δύσκολα θα πιάσουν το 50%.

Η μετεκλογική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα δώσει μια πολύ πιο ασταθή κυβέρνηση που δεν θα έχει καν την πλειοψηφία στο λαό και θα είναι σαφώς πιο ευάλωτη στη λαϊκή οργή. Γιατί η Μέρκελ να αποδυναμώσει μόνη της τη νομιμοποιητική βάση της κυβέρνησης των δοσίλογων Παπανδρέου και Σαμαρά; Αν σημειωθεί εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Βερολίνο τις πρόωρες εκλογές ως μέσον εκτόνωσης. Διαφορετικά, δεν θα τις κάνει.