Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ο φόβος στο αντίπαλο στρατόπεδο


Οι επερχόμενες εκλογές σηματοδοτούνται από την πιο βάρβαρη και επιθετική λεηλασία της άρχουσας τάξης εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, που εξαπολύθηκε απέναντι στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Επιχειρούν να διαλύσουν κάθε έννοια συλλογικής μορφής διεκδίκησης, καταργούν εργατικές κατακτήσεις αιώνων, νομοθετούν το «δίκιο» του διευθυντικού δικαιώματος στις απολύσεις, την εκ περιτροπής και την απλήρωτη εργασία και οδηγούν στην παρανομία οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση. Όλοι εμείς, η μεγάλη κοινωνική εργαζόμενη πλειοψηφία έχουμε τη δυνατότητα να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πολιτική που μας παίρνει «μέτρα» όλη την προηγούμενη διετία.


 ΚΟΒΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ*





 Να τους επιστρέψουμε τον «λογαριασμό» των μνημονίων και να δηλώσουμε πως από εδώ και πέρα θα πάρουμε ό,τι μας ανήκει. Εμείς οι μόνοι παραγωγοί όλου αυτού του τεράστιου πλούτου που καρπώνονται τα αφεντικά, μπορούμε να χαράξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Πιο έμπειροι από ποτέ, να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στο πολιτικό συνεταιρισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των τραπεζιτών και των ΜΜΕ, με μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους και αντικαπιταλιστική έξοδο από το ευρώ και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Με παρακαταθήκη τους μεγάλους κινηματικούς σταθμούς, τις απεργιακές μάχες στους χώρους δουλειάς, την έφοδο του λαού στις πλατείες όλης της χώρας να συγκροτήσουμε χωρίς καθυστέρηση τις νέες μορφές έκφρασης και επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης. Να ανασυγκροτήσουμε σε ταξική κατεύθυνση το εργατικό κίνημα, απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να δώσουμε αγωνιστική αυτοπεποίθηση στους συναδέλφους που πλήττονται από την εργοδοτική επίθεση.

Η ψήφος και η έμπρακτη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣYΑ στέλνει καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα ανατροπής στους πάνω, εντός κι εκτός επικράτειας και μεταφέρει τον φόβο στο δικό τους στρατόπεδο. Δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως από τις 7 Μάη και μετά, θα βρεθούμε πιο αποφασισμένοι και δυνατοί σε όλους τους χώρους, εκεί που «θα καρτερούν όλοι οι αποκλεισμένοι, οι προδομένοι κι άσημοι», όπως τονίζουν οι active member, για να οργανώσουμε τις νικηφόρες μάχες ενάντια στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας, για τον κομμουνισμό των αναγκών και επιθυμιών μας.

* Πρόεδρος Σωματείων Mισθωτών Tεχνικών,
υποψήφιος Β’ Πειραιά.