Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μνημονιακές αυξήσεις φωτιά σε φως, νερό, εισιτήρια



Τόσο καιρό οι Έλληνες μιλούσαν συνέχεια στο τηλέφωνο, σέρφαραν στο ίντερνετ,  πλένονταν  και άναβαν τα φώτα πάνω από τις δυνατότητές τους, με δανεικά από τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους! Φρένο στην ασυδοσία του τεμπέλικου ελληνικού λαού και τη σπατάλη έρχεται να βάλει η κυβερνητική τρόικα  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η οποία ετοιμάζεται να προκαλέσει νέο καταιγιστικό τσουνάμι ανατιμήσεων από 5% μέχρι και 25% σε νερό, ηλεκτρικό και εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της εξαθλίωσης. 




Η μείωση είναι εμφανής και στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια, η βελτίωση των εσόδων δεν ξεπέρασε το 5%!  Αφενός λόγω της αύξησης της ανεργίας έχει μειωθεί ο αριθμός των μετακινούμενων ατόμων και αφετέρου έχει δραματικά αυξηθεί ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες  χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, όχι από συνειδητή πολιτική επιλογή αλλά από ανάγκη. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός, σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στο ρεύμα μέσα στο 2012, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη του Μνημονίου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα αναθέσει την εξόφληση των απλήρωτων λογαριασμών σε ιδιωτικές εταιρείες. Έχει ήδη προαναγγελθεί πως οι τιμές στα εισιτήρια των μέσων αστικής συγκοινωνίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα αυξηθούν επιπλέον μέχρι και 25%. Από 1,40 ευρώ που είναι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου σήμερα, θα διαμορφωθεί στο 1,75.
Η Ελλάδα επιστρέφει με απότομο και βίαιο τρόπο στη δεκαετία του ’60.
Μετά τον δραστικό περιορισμό στη χρήση τηλεφώνου, ίντερνετ, καλοριφέρ και  κλιματισμού λόγω αυξημένου κόστους ο κόσμος ετοιμάζεται να πει το νερό νεράκι, ενώ στα περισσότερα σπίτια μπαίνουν ολοένα και πιο αυστηροί οικογενειακοί περιορισμοί στην κατανάλωση ρεύματος, ώστε να μπορούν να εξοφλούνται οι λογαριασμοί.