Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Τυραννία στη Σάμο


Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους τον διοικητή του τάγματος Αντ/ρχη Ζώη Αλέξανδρο και τους ανωτέρους του στην Ταξιαρχία (79 ΑΔΤΕ).

Οι παραπάνω ενδιαφέρονται μόνο για να γίνονται σωστά οι υπηρεσίες, οι αγγαρείες και η απλήρωτη εργασία στα λογιστήρια, τις αποθήκες και τα διάφορα πόστα του τάγματος, ενώ αδιαφορούν παντελώς για το αν αυτοί που τις κάνουν, δηλαδή εμείς οι φαντάροι, προλαβαίνουμε να ξεκουραστούμε και να πάρουμε μια ανάσα.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Δεν τους νοιάζει αν έχουμε πάρει την άδεια που δικαιούμαστε ή αν αντιμετωπίζουμε άλλα προβλήματα. Η νοοτροπία αυτή έχει φέρει μια αφόρητη κατάσταση στο τάγμα αφού το έχουν αφήσει χωρίς τους απαραίτητους στρατιώτες, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να επωμίζονται όλες τις δουλειές και τις υπηρεσίες.

Ενώ δίνονται ελάχιστες άδειες και όταν δίνονται πετσοκόβονται από τον διοικητή όπως αυτός θέλει, κόβοντας και εντελώς, πολλές από αυτές.

Την κατάσταση συμπληρώνει η βεβαιότητα ότι γι’ αυτό το μήνα οι έξοδοι θα είναι μηδενικές, αφού διώχνονται οι στρατιώτες από άλλες μονάδες που είχαν έρθει με αποσπάσεις για να βοηθήσουν στις υπηρεσίες.

Όμως οι αυθαιρεσίες τους δεν κρύβονται έτσι εύκολα. Αλήθεια κύριε Ζώη, τι κάνατε για τις (πάνω από 5 σε αριθμό) βυσματικές μεταθέσεις και αποσπάσεις φαντάρων που έγιναν μόνο τους τελευταίους δυο μήνες; Μήπως δεν γνωρίζατε ότι η θητεία των συναδέλφων είναι 9μηνη και δεν δικαιούνται μετάθεση;

Και αν ένας αντισυνταγματάρχης είναι αρκετά χαμηλά στην ηγεσία για να εμποδίσει μια τέτοια μετάθεση, τι έκαναν για αυτό ο καινούριος ταξίαρχος; Ούτε αυτός ξέρει τι γίνεται;
Μην μας ζητάτε λοιπόν «άλλο μισό κιλό δουλειά από τον καθένα, για την πατρίδα», γιατί είστε εσείς αυτοί που την καπηλεύεστε και είστε συνένοχοι στην κατάσταση, βαρώντας προσοχή σε κάθε απαίτηση της ηγεσίας του υπουργείου της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που το μόνο που κάνει είναι να εξαθλιώνει καθημερινά τους πολίτες της.
Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο με το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και του ελεύθερου συνδικαλισμού μπορείς να υπερασπίσεις τα δικαιώματα σου και να βελτιώσεις την ζωή σου.


Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com