Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Σήμερα Δευτέρα η μεγάλη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ




Με το σύνθημα «Να γίνει η Αριστερά δύναμη ανατροπής για να νικήσει το εργατικό κίνημα», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση, στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, στις 5.00 μ.μ., στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 13). Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις διαρκείας σε πολλούς κλάδους, η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και ειδικά η μαζική συγκέντρωση και το μπλοκ δεκάδων χιλιάδων στο Μουσείο, στις 15 Δεκέμβρη, αλλά και η εκλογική επιτυχία των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στις 7 Νοέμβρη, δίνουν φτερά στους αγωνιστές του εγχειρήματος που περιμένουν να γεμίσει ασφυκτικά ο Κεραμεικός.




Όπως τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της για την απεργία, «λίγες ώρες αφότου ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος των 156 εναπομεινάντων προθύμων πρωτοκολλητών της τρόικας, του ΣΕΒ και των τραπεζών, ψήφισε το τερατούργημα του πολυνομοσχεδίου και μία ημέρα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού του αίσχους με τους πολιτικούς αρχηγούς αναζητώντας συναίνεση, οι εργαζόμενοι και το κίνημα γέμισαν τους δρόμους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποδέχονται το πραξικόπημα του Mνημονίου και τους νόμους του, ότι απαιτούν την ανατροπή της κυβέρνησης της τρομοκρατίας και της πτώχευσης του λαού»!

«Μετά και τις τελευταίες εκλογές –αναφέρει το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή του για την εκδήλωση–το πολιτικό σύστημα έχει μπει σε περίοδο αστάθειας. Ήδη από τους πρώτους μήνες του μνημονίου έχει φανεί ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία. Για αυτό προετοιμάζουν διάφορα δεκανίκια τύπου Ντόρας, Κουβέλη, που μαζί με το ΛΑΟΣ θα στηρίξουν την κυβέρνηση» Και καταλήγει: «Η Αριστερά για να μπορεί να παίξει ρόλο και να φανεί χρήσιμη στους εργαζόμενους πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Να ενωθεί στους αγώνες. Να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο, τις αγορές και την ΕΕ και τον ίδιο τον καπιταλισμό, όχι να τον φτιασιδώσει. Να είναι ανοιχτή και δημοκρατική απέναντι στους εργαζόμενους. Μια τέτοια αριστερά θέλουμε. Για μια τέτοια Αριστερά παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

0 Τοποθετησεις: