Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Aστυνοµικός της ΔIAΣ σκότωσε επτάχρονο κοριτσάκι




Tο αίτηµα για κατάργηση της οµάδας ΔIAΣ και όλων των ειδικών τµηµάτων καταστολής της EΛAΣ επανέρχεται µε ένταση στο προσκήνιο, µετά το θάνατο της επτάχρονης Pοµά, Έρικας, στο Mενίδι, που ενώ πήγαινε για κάλαντα, παρασύρθηκε το πρωί της περασµένης Tετάρτης από αστυνοµικό της ΔIAΣ, στο Mενίδι. 
O θάνατος της µικρής προκάλεσε τη δικαιολογηµένη έκρηξη των Pοµά της περιοχής, οι οποίοι αµέσως πραγµατοποίησαν συγκέντρωση και κατέλαβαν για κάποιες ώρες τον παρακείµενο σιδηροδροµικό σταθµό. Mονάδα των MAT επιχείρησε να τους διαλύσει µε χρήση χηµικών, ενώ η οργή µεγάλωσε την εποµένη, όταν έγινε γνωστό πως ο δράστης αφέθηκε τελικά ελεύθερος. 



O ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας και ότι τηλεφώνησε στο EKAB, ενώ αυτόπτες µάρτυρες δηλώνουν ότι παρέσυρε το κοριτσάκι για 150 µέτρα και ότι το άφησε αβοήθητο.
Tην Παρασκευή πραγµατοποιήθηκε στο κέντρο του Mενιδιού συγκέντρωση και πορεία 300 και περισσότερων κατοίκων, από επιτροπή, στην οποία συµµετείχε και η ANTAPΣYA.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε ένα ατυχές περιστατικό ο θάνατος της επτάχρονης Έρικας. Aντίστοιχο θανατηφόρο «ατύχηµα» προκάλεσαν αστυνοµικοί της ΔIAΣ στο σύντοµο χρονικό διάστηµα ύπαρξης της ειδικής οµάδας στα Xανιά, ενώ είναι γνωστό το δολοφονικό τους µένος κατά διαδηλωτών, όπως κατά της Aγγ. Kουτσουµπού, στελέχους του EEK, αλλά και εκατοντάδων άλλων, ειδικά στις µεγάλες διαδηλώσεις της 5ης Mάη και 15ης Δεκέµβρη του περασµένου έτους. Eπίσης, καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η δολοφονία του 15χρονου Aλέξη, έγινε από «ειδικό φρουρό», ενώ το κλίµα βίας και αντιλαϊκού µίσους διαχέεται σε ολόκληρο το σώµα της EΛAΣ. Όλα αυτά δεν δικαιολογούν ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα της EΛAΣ και του προϊσταµένου της, Xρ. Παπουτσή, ούτε τις δικαιολογίες αστυνοµικών συνδικαλιστών περί «µεµονωµένων περιστατικών».
Tαυτόχρονα, είναι γνωστό και το ρατσιστικό µίσος που επιδεικνύει η EΛAΣ κατά των Pοµά, µε δεκάδες καταγγελίες αυθαιρεσιών σε βάρος τους, ακόµη και µε βάναυσες επιδροµές στους καταυλισµούς τους.

Nα τιµωρηθεί παραδειγµατικά ο ένοχος και όχι να παραπεµφθεί στις «συνήθεις EΔE», να διαλυθούν τα ειδικά σώµατα καταστολής της EΛAΣ και να απαγορευθεί η χρήση όπλων κάθε µορφής κατά του λαού, είναι τα βασικά αιτήµατα που απορρέουν από το θάνατο της Έρικας.

0 Τοποθετησεις: