Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Λαός ...«κοπριτών» και «ζώων»!

Ωµός, χυδαίος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δεν αισθάνεται καµιά αναστολή να πει κατάµουτρα στον ελληνικό λαό τι πραγµατικά σκέπτεται γι’ αυτόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βοηθώντας έτσι να συνειδητοποιήσουµε ακόµη καλύτερα το βάθος της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα λαϊκά στρώµατα, αλλά και τις προοπτικές της πολιτικής αυτής. Όταν ο Θ. Πάγκαλος δηλώνει απερίφραστα ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους δηµόσιους υπάλληλους που η ίδια και οι προκάτοχές της διόρισαν ως... «κοπρίτες», είναι να ελπίσουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι ότι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει ποτέ έλεος απέναντί τους;




ΓIΩPΓOΣ ΔEΛAΣTIK




«Όταν στο Δηµόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα µείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί» είναι το «δόγµα Πάγκαλου», όπως το εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Βήµα. Πρέπει να είναι κανείς πολιτικά αφελής για να νοµίζει ότι υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης των δηµοσίων υπαλλήλων µε µια κυβέρνηση Παπανδρέου που εµφορείται από τέτοιες απόψεις. Άλλωστε... «ζώα» κατά τον Πάγκαλο είναι και όσοι ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ιδίως, όπως είπε στους δηµοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάποιοι... «φοιτητές του κώλου» που πήραν αποσπάσµατα από διάλεξη που έδωσε ο Θ. Πάγκαλος πέρυσι στην Οξφόρδη. Τα αποσπάσµατα αυτά «κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν», µε αποτέλεσµα αυτός ο... Κηφισός της Σκέψης, ο Πάγκαλος, να ...απορεί πιο πολύ «µε τα ζώα που τα διάβασαν»! Όλη η χυδαιότητα του ΠΑΣΟΚ της εξουσίας χωρίς υποκρισία και φτιασιδώµατα.
«Κοπρίτες» και «ζώα» θεωρούν τον λαό ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αφού ακόµη δεν τους έχει πάρει µε τις πέτρες και δεν τους έχει ανατρέψει και τόσο βαθιά είναι η περιφρόνηση που αισθάνονται προς τους εργαζόµενους και τα λαϊκά στρώµατα είτε το λένε ανοιχτά, όπως ο Πάγκαλος, είτε το κρύβουν. Αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήµατα περιφρόνησης που νιώθουν προς τον ελληνικό λαό. Απλώς το κάθε µέλος της κυβέρνησης το εκφράζει µε το δικό του τρόπο. Ο Θ. Πάγκαλος, µε το ήθος και το στόµα «πολιτικού βόθρου», ξερνάει βρισιές. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου ρίχνει ζεϊµπεκιές στην υγεία των κορόιδων και κάνει ταξιδάκια. Βόλτα στο Παρίσι ήθελε να πάει, έστησε το παραµύθι ότι δήθεν πήγε να µιλήσει για το ευρωοµόλογο – για το οποίο ειρήσθω εν παρόδω πέρυσι όλοι οι υπουργοί και τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι είναι αδύνατη η έκδοσή του! Δεν ήξεραν τι να τον κάνουν οι Γάλλοι τον απρόσκλητο Γιωργάκη και ήταν εκνευρισµένοι µαζί του, καθώς οι ίδιοι είναι αντίθετοι µε την έκδοση ευρωοµολόγου –τουλάχιστον στη φάση αυτή– αφενός γιατί έτσι θα χάσουν λεφτά οι γαλλικές τράπεζες που δανείζουν ευρωπαϊκά κράτη και αφετέρου γιατί η ίδια η Γαλλία θα δανείζεται µε ακριβότερο επιτόκιο από όσο σήµερα.

Κάπου ...µισή(!) ώρα κράτησε το δήθεν γεύµα του Γιωργάκη µε τον γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν – ούτε κολατσιό να ήταν! Πάλι καλά πάντως που δεν τον πέταξαν στο... Σηκουάνα να πιάσει το σταυρό, µέρα που ήταν! Γι’ αυτό τους παράτησε τους Γάλλους ο Παπανδρέου και πήγε στο Ερζερούµ, στα βάθη της Ανατολίας, όπου ο Ερντογάν είχε καλέσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη όλους τους τούρκους πρεσβευτές και τον... Γιωργάκη! Του γέµισε κι ένα γήπεδο µε δέκα χιλιάδες Τούρκους ο Ερντογάν που επευφηµούσαν τον Γιωργάκη για την πολιτική του, ενώ αν τολµήσει να εµφανιστεί ο πρωθυπουργός σε ελληνικό γήπεδο, το τι θα ακούσει και το τι άγριο κράξιµο θα φάει, δεν περιγράφεται. Ο προπαγανδιστικός µηχανισµός του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ εµφάνισε τον Γ. Παπανδρέου περίπου ως.... «πολιτικό Μεγαλέξανδρο» που «τα είπε κατάµουτρα» στους Τούρκους! Δεν γνωρίζουµε ακόµη τι είπαν Ερντογάν και Παπανδρέου τις δύο περίπου ώρες που διήρκεσε η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Σε λίγο θα µάθουµε αυτά που θα θελήσει να διοχετεύσει η τουρκική πλευρά. Είτε το πουν πάντως είτε όχι, αποκλείεται να µη συζήτησαν το θέµα της αποκλειστικής οικονοµικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και τη σχετική συµφωνία µε το Ισραήλ. Η ύπαρξη σοβαρού κοιτάσµατος φυσικού αερίου στα όρια των ΑΟΖ Ισραήλ - Λιβάνου - Κύπρου προκαλεί ήδη τη σύµπηξη αραβοτουρκικού µετώπου εναντίον Ισραήλ και Κύπρου, µε τον Λίβανο να καταγγέλλει την ισραηλινοκυπριακή συµφωνία και το Τελ Αβίβ να απαντά ότι θα διαφυλάξει ακόµη και µε νέο πόλεµο αυτά που θεωρεί δικαιώµατά του στην εκµετάλλευση του φυσικού αερίου.

Γι’ αυτό σπεύδουν στη Μ. Ανατολή και στο Ισραήλ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Για να προλάβουν όσο µπορούν ένα νέο πόλεµο και βεβαίως πάνω απ’ όλα για να προωθήσουν τα συµφέροντα των γερµανικών και γαλλικών αντιστοίχως ενεργειακών εταιρειών, ώστε να συµµετάσχουν στην εκµετάλλευση των ισραηλινών κοιτασµάτων φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη αναµένεται στην Αθήνα το φασιστικό κάθαρµα Αβιγκντόρ Λίµπερµαν, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, προκειµένου να συναντηθεί µε τον Γ. Παπανδρέου. Κάτι πολύ σοβαρό τρέχει και η Ελλάδα απειλείται να βρεθεί έµµεσα µπλεγµένη σε αυτό.

1 Τοποθετησεις:

12 Ιανουαρίου 2011 στις 6:17 μ.μ. mixalis είπε...

Συντροφε Γιωργο Γιασου
Δεν καταλαβαινω τι ακριβως σημαινη οτι η συμφωνια Κυπρου -Ισραηλ προκαλει την συμπτηξη " αραβοτουρκικου μετωπου εναντιον Ισραηλ και Κυπρου".
Υπονοης οτι η Κυπρος δεν επρεπε να καθοριση την δικη της ΑΟΖ επειδη αιτο γινετε με το Ισραηλ?
Προσωπικα θεορω μεγαλη επιτυχια το γεγονος οτι η κυπρος πετυχαινη μια διεθνη αναγνωριση σαν κυριαρχο κρατος την στιγμη που ολη στην πραξη ανεχοντε την κατοχη απο την τουρκια και πιεζουν την Κυπριακη κυβερνηση να αποδεχθει το δοσμενο στατους κβο.
Την στιγμη που ο Παπαντρεας τα βρισκη με τους αμερικανους και τον Ερτογαν για την συνεκμεταλευση του Αιγαιου και δεν προχωραει στον καθαρισμο της Ελληνικης ΑΟΖ.
Με τον δοσμενο συσχετισμο δυναμεων νομιζω ο Χριστοφιας συνεχιζοντας την πολιτικη του προκατοχου του εκανε οτι καλυτερο μπορουσε αξιοποιωντας τις αντιθεσεις στην περιοχη για να υπερασπιστη τα ενιαια συμφεροντα Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων για να ζησουν σε ενα ενιαιο και ανεξαρτητοκρατος εξω απο ξενες κηδεμονιες και εξαρτησεις απο τις μητερες πατριδες.
Περαν των αλλων νομιζω οτι η σωστη κινηση Χριστοφια ξεβρακωνη την Ελληνικη αστικη ταξη και την σοσιαλιστικη κυβερνηση του Παπαντρεα που παρακαλαει τον Ερτογαν να σταματηση τις υπερπτησεις και τις παραβιασεις του εναεριου χωρου δινοντας για ανταλαγμα εθνικα κυριαρχικα δικαιωματα με ποιο χαρακτηριστικο των μη καθορισμο της Ελληνικης ΑΟΖ στην γραμμη Καστελοριζου-Κυπρου που ειναι κατοχυρομενο με αντιστοιχες διεθνεις συμβασεις.