Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Να φύγουν οι «κοπρίτες» κυβέρνησης, Ε.Ε και ΔΝΤ


 Προκαλεί η κυβέρνηση το λαό και τους εργαζόµενους µε το νέο κυνικό παραλήρηµα του αντιπροέδρου της, Θ. Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε ξεδιάντροπα «κοπρίτες» τους εργαζόµενους στο δηµόσιο τοµέα, επενδύοντας στον αντιδραστικό κοινωνικό αυτοµατισµό. Tην ίδια στιγµή όµως, γενικεύεται το κύµα µείωσης των µισθών και στον ιδιωτικό τοµέα µε τις επιχειρησιακές συµβάσεις που καταργούν ακόµη και τις κλαδικές συµβάσεις των εξαθλιωµένων µισθών. Αποφασίστηκε νέα αύξηση των εισιτηρίων στα µέσα µαζικής µεταφοράς και στα διόδια. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες µικροµεσαίοι θα βάλουν «λουκέτο» µε την πολιτική ανοίγµατος των «κλειστών επαγγελµάτων» στο µεγάλο κεφάλαιο. H ίδια η κυβέρνηση και η τρόικα λοιπόν, µε την πολιτική τους καταρρίπτουν κάθε διαχωρισµό των εργαζοµένων και του λαού!
Ωστόσο, εάν κάτι σηµατοδοτεί την αρχή της νέας χρονιάς, είναι τα σαφή σηµάδια για ένα γενικευµένο κλίµα ανυπακοής που υπερβαίνει πλέον έµπρακτα τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και την αδράνεια. Oι εργαζόµενοι στις δηµόσιες µεταφορές στην Aθήνα είναι αποφασισµένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις µε πολύµορφο απεργιακό αγώνα διαρκείας, κατά του νόµου για το ξεπούληµα. Συνδέονται µε το κίνηµα κατά της αύξησης των εισιτηρίων που έχει ξεκινήσει. Tαυτόχρονα, σε µείζον πολιτικό ζήτηµα µετατρέπεται η πάλη του κινήµατος κατά των διοδίων, που σήµερα σηκώνει τις µπάρες πανελλαδικά.
H κυβέρνηση, οι εργοδότες, η τρόικα, καταφεύγουν στο µόνο δρόµο που τους µένει, την τροµοκρατία. Ωστόσο, είναι φανερό ότι ούτε αυτή θα καταναγκάσει τις αντιστάσεις σε υποχώρηση. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα της αψήφισης της πολύµορφης καταστολής από τους κατοίκους της Kερατέας.
Oι αγώνες µπαίνουν σε νέα φάση. Kάθε επιµέρους αίτηµα, κάθε επιµέρους αγώνας, πρέπει να γενικευθεί πολιτικά για τη µετατροπή της οργής σε µαζική ανυπακοή και της ανυπακοής σε πολιτικό αγώνα για µια αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Oι εργατικές και λαϊκές ανάγκες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση µε την κυβέρνηση και την τρόικα, µε τα µνηµόνιά τους και την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου και της EE. Aυτοί είναι οι κοπρίτες και πρέπει να ανατραπούν. Σε αυτό το δρόµο καλεί η ANTAPΣYA και η αντικαπιταλιστική κοµµουνιστική Aριστερά, µε κύριο στόχο το βαθύτερο συντονισµό των αγώνων, τη δηµιουργία ανεξάρτητων εργατικών και λαϊκών οργάνων µε ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Aριστεράς.

0 Τοποθετησεις: