Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε»!

Επιτροπή σωματείων 




Στη συγκρότηση Επιτροπής Σωματείων, Κινήσεων και Συνελεύσεων που παρεμβαίνει καθημερινά στο Σύνταγμα, προχώρησαν εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους και περιοχές. Με μια μαζικότατη συνέλευση στο ΜΑΧ το Σάββατο 28 Μαΐου, δήλωσαν «παρών» πάνω από σαράντα πρωτοβάθμια σωματεία, δύο ομοσπονδίες (ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΕΝΓΕ), κινήσεις «Δεν Πληρώνω» καθώς και Επιτροπές και συνελεύσεις από γειτονιές της Αθήνας.




 Η Επιτροπή εκτός από την καθημερινή παρέμβαση στο σημείο Όθωνος και Αμαλίας, όπου τροφοδοτεί με συνθήματα τις συγκεντρώσεις, εξέδωσε μια αφίσα που καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ταχυδρομεία και λιμάνια, ενώ κυκλοφόρησε ένα πολύ πετυχημένο έγχρωμο αυτοκόλλητο με το σύνθημα «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε». Το σημείο συγκέντρωσης της Επιτροπής, όπως είπαν στο Πριν οι άνθρωποι των σωματείων, έχει γίνει πόλος για τον εργατικό κόσμο της πλατείας.


Στην ανακοίνωση της Επιτροπής υπογραμμίζεται: «Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στη νέα χούντα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε. Με απεργιακό μπλακ-άουτ μπορούμε να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και τους υποστηριχτές τους!».

Σαν άμεσο στόχο η Επιτροπή θέτει την πραγματοποίηση πανελλαδικής πανεργατικής πολιτικής απεργίας. Επιπλέον καλεί «όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να κατακλύσουν το Σύνταγμα και όλες τις πλατείες της χώρας. Προχωράμε σε καταλήψεις, διαδηλώσεις, επισχέσεις εργασίας, πρακτικές ανυπακοής. Στηρίζουμε τη δράση Δεν Πληρώνω στα νοσοκομεία. Καλούμε σε Συνελεύσεις στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε πλατεία να γίνει κέντρο αγώνα και ανυπακοής». Ως πλαίσιο αιτημάτων η Επιτροπή Σωματείων θέτει: Δεν χρωστάμε – δεν πληρώνουμε το χρέος τους, να φύγει το Μνημόνιο, η τρόικα, η κυβέρνησης και η πολιτική τους, ανυπακοή στις εντολές της ΕΕ, όχι στο ευρωσύμφωνο, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και βασικοί τομείς της παραγωγής με έλεγχο των εργαζομένων, όχι στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, δημόσια Yγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες για όλους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.