Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Eκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών 5-7 Ιούνη

Στηρίζουμε Αριστερή Πρωτοβουλία

Το σωματείο μισθωτών τεχνικών μετρά 11 χρόνια ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε την ανάγκη να συμπεριληφθούν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όλοι οι τεχνικοί με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθός ή Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.ά.). Έδωσε τη μάχη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, μεταφέροντας τη δράση του στους εργασιακούς χώρους. Το τελευταίο διάστημα επιδιώκει να εντάξει τους άνεργους στη συλλογική ζωή του σωματείου. Στο πλαίσιο αυτό η συνέλευση ανέργων έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα.



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΜΤ - 2011



Συμμετέχει στο Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Επιδιώκει να συμβάλει στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου, με κάθε απεργό  εργαζόμενο, με τους «εξεγερμένους» των πλατειών, με τα κινήματα «ανυπακοής» Δεν πληρώνω, με όλους όσους παλεύουν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ.

Η Aριστερή Πρωτοβουλία Tεχνικών, στάθηκε απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά και ενάντια στο «συνδικαλισμό» του ΤΕΕ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργοδοτών στον κλάδο. Βρέθηκε σε αντιπαράθεση με λογικές που εκφυλίζονται στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στο εργατικό κίνημα, που αντιμετωπίζουν εχθρικά ότι δεν φέρει τη δικιά τους σφραγίδα, όπως κάνει με τη στάση του το ΠΑΜΕ. Αλλά και σε λογικές ακουλουθιτισμού στη συνδικαλιστική γραφειοκρατίας, σαν αυτές του ΣΥΝ και της Αυτόνομης Παρέμβασης, καθώς και στις αυταπάτες αυτού του χώρου, πως μπορεί να υπάρξει λύση των προβλημάτων χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Το προηγούμενο διάστημα το σωματείο κρίθηκε στη δυνατότητα να επιδρά στην ταξική πάλη σε όφελος των εργαζόμενων. Εκεί θα κριθεί ξανά. Με αυτήν τη φιλοδοξία και με αυτογνωσία η Αριστερή Πρωτοβουλία T  εχνικών, απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν: στην Αθήνα, στα γραφεία του σωματείου, Πλατεία Καρύτση 10, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Κυριακή 5 Ιουνίου 2011: 11 π.μ. - 9 μ.μ., Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011: 3 μ.μ. - 9 μ.μ., Τρίτη: 7 Ιουνίου 2011: 3 μ.μ. - 9 μ.μ. Στην Πάτρα στο Εργατικό Κέντρο, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011: 10 π.μ. - 8 μ.μ. Στα Χανιά στο Εργατικό Κέντρο, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011: 12 π.μ. - 6 μ.μ. Στη Λάρισα στο Εργατικό κέντρο, Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 10 π.μ. - 6.30μμ.