Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Παρελάσεις του λαού


Την ανάγκη πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιδραστική τομή της Δανειακής Σύμβασης και του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ και να εκφραστεί η θέληση του λαού υπογραμμίζει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται πολλά σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές κινήσεις και επιτροπές αγώνα. Η οργή του λαού σιγοβράζει και όλα δείχνουν ότι μπορούν να εκδηλωθούν μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις.





 Ο Συντονισμός, στη συνέλευση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Κυριακή, αποφάσισε να προτείνει σε όλα τα συνδικάτα τη διοργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ενάντια στη νέα Δανειακή Σύμβαση τις ημέρες που θα πάει για ψήφιση στη Bουλή, τη μαζική και οργανωμένη παρέμβαση στο διήμερο 24-25 Mαρτίου, ενώ θα πάρει και ενωτική αγωνιστική πρωτοβουλία προς όλα τα συνδικάτα που αντιστέκονται έμπρακτα στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, για τη συγκρότηση ανεξάρτητου κέντρου αγώνα.
Το διήμερο 24-25 Mαρτίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό κόμβο στο λαϊκό αγώνα για την απελευθέρωση από τη σύγχρονη τυραννία. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί καταρχάς στην ανάδειξη της 24ης Mαρτίου ως ημέρα αγώνα της νεολαίας σε όλη τη χώρα. «Δεν θα ζήσουμε με 400 ευρώ», φωνάζουν οι νέοι κι ετοιμάζονται για αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Στις 25 Mαρτίου θα παρελάσει ο μαχόμενος και οργανωμένος λαός, με αποφάσεις των σωματείων, των συλλόγων, των λαϊκών συνελεύσεων, του μαζικού κινήματος.
Με συντονιστικά αγώνα μπροστά, με τα δίκαια αιτήματα για το μεγάλο ξεσηκωμό για ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, για πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, ο λαός θα επιβάλλει την παρουσία και την προοπτική του. Η επέτειος της επανάστασης του 1821 ανήκει στο μαχόμενο λαό και όχι στον υποταγμένο συρφετό των συνενόχων του πολιτικού συστήματος.
Ταυτόχρονα, το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα θα δράσει σε πλήρη διαχωρισμό από όποιες ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις κινηθούν με αντιδημοκρατικά συνθήματα μίσους. Θα περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την καταστολή και παρεμβάσεις των κρατικών μηχανισμών ή των θιασωτών της τυφλής βίας.