Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αδίστακτοι εχθροί του λαού


 Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά και για τη χώρα γενικότερα αποδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή πολιτική της. Με εξαίρεση τις «κυβερνήσεις» των δοσίλογων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας, ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ακολουθήσει στον οικονομικοκοινωνικό τομέα τόσο υστερικά εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 


Ωχριά ως και ο Κ. Μητσοτάκης σε αντιλαϊκότητα σε σύγκριση με την κατάπτυστη από τους Έλληνες, αλλά υπέροχη σε αποτελεσματικότητα για τους πιο επιθετικούς κύκλους του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Η πάση θυσία ανατροπή αυτής της κυβέρνησης όσο το δυνατόν νωρίτερα αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους. Τέτοια ...αφιονισμένα σκυλιά του κεφαλαίου σαν τη νεοφιλελεύθερη «πολιτική συμμορία» της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει ξαναγνωρίσει ο τόπος! Αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και εξελέγησαν δημοκρατικότατα με πανηγυρικό τρόπο, κάνοντας τα εντελώς μα εντελώς αντίθετα σε όλα τα κρίσιμα θέματα από όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά. Γαντζωμένοι τώρα με νύχια και με δόντια στην εξουσία, δεν πρόκειται να φύγουν με τίποτα πριν από τη λήξη της θητείας τους το φθινόπωρο του 2013, αν δεν τους διώξει ο λαός με τις κινητοποιήσεις του, με αλλεπάλληλα κύματα μαχητικών διαδηλώσεων. Ζητιάνους θα καταντήσουν όλους τους έλληνες εργαζόμενους, αν ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Ούτε νερό δεν θα μπορούμε να έχουμε σε επάρκεια σε λίγο για να πλενόμαστε, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για να φωτιζόμαστε και να λειτουργούν τα κλιματιστικά, καθώς αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεπουλάει ακόμη και την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, γυρίζοντας την Ελλάδα στις δεκαετίες του 1930 και του 1950, τότε που ρεύμα και νερό στην Αθήνα πούλαγαν οι ξένοι!

Όλη τη χώρα σκοπεύει να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου θα φύγουν ζάπλουτα στο εξωτερικό αμέσως μόλις πέσει, καθώς ούτως ή άλλως η πολιτική τους αποστολή έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρωθεί σε μία και μοναδική θητεία. Στόχος του Παπανδρέου δεν είναι να επανεκλεγεί γι’ αυτό και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να παραιτηθεί από μόνος του, παρά τα σχετικά σενάρια που έρχονται και επανέρχονται για πρόωρες εκλογές. Αν δεν οργανωθεί κοινοβουλευτική συνωμοσία στους κόλπους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή αν δεν σαρωθεί η κυβέρνηση από εξέγερση του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας που του παρέχει το Σύνταγμα. Εκτός φυσικά αν αποφασίσει ή του πουν ότι πρέπει να φύγει νωρίτερα, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει το ΠΑΣΟΚ όχι με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, αλλά ούτε καν πρώτο κόμμα σε περίπτωση εκλογών μετά το καλοκαίρι, όσο αντιπαθής και αν παραμένει στο λαό η περίπτωση δεξιάς κυβέρνησης.
Μέσα στο κόλπο της διακυβέρνησης Παπανδρέου είναι και η χρεοκοπία της χώρας. Ο τρόπος και η στιγμή που θα γίνει αυτή, θα εξαρτηθεί τόσο από τις εντολές από το εξωτερικό όσο και από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, ώστε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου το μέγιστο δυνατό κέρδος τόσο για τους ξένους και έλληνες κερδοσκόπους όσο και για τους έλληνες πολιτικούς συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει τη χρεοκοπία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες υπό τον έλεγχο ξένων τραπεζικών κολοσσών, καθώς αυτή είναι η ιστορία που θα φέρει και τα πολύ χοντρά λεφτά. Το σημαντικότερο για τον κόσμο όμως είναι ότι η χρεοκοπία θα μεθοδευτεί έτσι ώστε να χρεοκοπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας. Αυτό θα οδηγήσει σε νέο, ενδεχομένως και δραματικό περιορισμό των συντάξεων, ενώ παράλληλα θα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τις πασίγνωστες πλέον δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Ντι Βελτ, όπου ουσιαστικά είπε ότι τον Ιούνιο, σε ενάμιση μήνα, θα κριθεί βάσει «λεπτομερούς ανάλυσης» της ΕΕ και της ΕΚΤ η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το Βερολίνο το ενδεχόμενο κήρυξης της Ελλάδας σε χρεοκοπία πριν από το 2013, όπως ήταν μέχρι τώρα η επίσημη γερμανική γραμμή.

Καθώς οι γερμανικές, οι γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφορτώνουν στην ΕΚΤ τα ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους, φαίνεται ότι αυξάνουν την πίεση να επιταχυνθεί η χρεοκοπία των περιφερειακών χωρών της ΕΕ, ώστε να φορτωθούν όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης του χρέους οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι ντόπιες τράπεζες των τριών χωρών και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες γνωρίζουν άριστα ότι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης και πρωτίστως «κουρέματος» του ελληνικού, ιρλανδικού και πορτογαλικού δημόσιου χρέους σήμερα και οπωσδήποτε πριν από τον Ιούνιο του 2013, οι ίδιες θα υποστούν μικρότερες ζημιές από όσο αν η αναδιάρθρωση γίνει μετά από εκείνη την ημερομηνία. Αυτό επειδή οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ήδη αποφασίσει πως από τον Ιούνιο του 2013 και πέρα θα συμμετέχουν οπωσδήποτε στις ζημιές  και οι ιδιώτες επενδυτές.