Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΛΑ.Ο.Σ – Κυβέρνηση κατά καθηγητή

Συκοφαντική επίθεση στον αγωνιστή Π. Αντωνόπουλο

 Ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής θρασυδειλίας η συκοφαντικού τύπου επίθεση του βουλευτή του ΛΑΟΣ , Κυριάκου Βελόπουλου, εναντίον του γνωστού συνδικαλιστή καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου, προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατέθεσε στις 24 Μαρτίου ερώτηση στη Bουλή, στην οποία αναφέρει ότι ο Π. Αντωνόπουλος «ενετοπίσθη» σε ταινία, «ευρισκόμενος ανάμεσα σε πολυμελή ομάδα κουκουλοφόρων, φέρεται να τους δίνει οδηγίες και φέρεται να τους καθοδηγεί σε περαιτέρω ενέργειές τους (τελικώς η πορεία διεσπάσθη και συνέβησαν έκτροπα)». Ο Κ. Βελόπουλος εμφανίζεται καλά πληροφορημένος, καθώς σύμφωνα με «δημοσιογραφικές πληροφορίες», ο εν λόγω βιολόγος «αυτοπροσδιορίζεται (σ.σ. καλό!) ως μέλος του ΝΑΡ, που ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρώην μέλος της ΟΛΜΕ και υποψήφιος με την Μαχόμενη Αριστερή Δύναμης Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού» και «έχει συμμετάσχει σε άλλες “αυθόρμητες’’ κινητοποιήσεις του μουσουλμανικού στοιχείου»!




ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 



Ο ακροδεξιός βουλευτής ρωτά το υπουργείο Παιδείας «εάν είναι σε γνώση του τα εν λόγω δημοσιεύματα» και «εάν θα καλέσει σε απολογία τον καθηγητή»! Κι ακόμα «σε ποια μέτρα σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο κατά του ανωτέρου καθηγητή», καθώς η «καθοδήγηση κουκουλοφόρων δεν συνάδει με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού», καλώντας δηλαδή ουσιαστικά την Α. Διαμαντοπούλου να απολύσει τον αγωνιστή εκπαιδευτικό!
Βεβαίως, τα «δημοσιεύματα» στα οποία αναφέρεται ο K. Βελόπουλος δεν είναι παρά ένα χαφιεδοβίντεο, το οποίο προβλήθηκε την 22η Μαρτίου από τον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ και στην εκπομπή του… Κ. Βελόπουλου και το οποίο έχει πλάνα από τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου. Το ζήτημα θα έμενε εκεί, μέχρι του επιπέδου της συκοφαντικής δυσφήμισης από αυτόκλητους νέου τύπου τηλε - εισαγγελείς χαμηλής θεαματικότητας αλλά υψηλής νοσηρότητας, καθώς παρόμοια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και εύκολοι εντυπωσιασμοί δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος και την πολιτική εντιμότητα αγωνιστών με ιστορία και διαδρομή όπως τον Π. Αντωνόπουλο. Ο οποίος ακόμη και στο επίμαχο βίντεο είναι εμφανές πως όχι μόνο δεν παρακινεί κάποιους άγνωστους σε βιαιοπραγίες, αλλά αντιθέτως εκφράζει την αντίθεσή του σε τέτοιες ενέργειες. Το ζήτημα αποκτά διαστάσεις πολιτικής στοχοποίησης του ταξικού κινήματος των εκπαιδευτικών, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από το ΛΑΟΣ αλλά και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί το εντυπωσιακό είναι ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός άρπαξε την πάσα του ΛΑΟΣ και έσπευσε να καλέσει τον Π. Αντωνόπουλο σε απολογία, για το εάν καθοδηγεί ή όχι κουκουλοφόρους! Κι αυτό, παρότι βεβαίως ο Π. Αντωνόπουλος μόνο άγνωστος δεν είναι στο υπουργείο Παιδείας. Ο στόχος είναι να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας σε όλη την αγωνιστική πτέρυγα των καθηγητών.

Το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό και όχι προσωπικό. Την αλληλεγγύη τους στον Π. Αντωνόπουλο εκφράζουν πληθώρα οργανώσεων και συνδικαλιστών. Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την ανησυχία του και την έντονη διαμαρτυρία του για την εκστρατεία συκοφάντησης του καθηγητή Αντωνόπουλου Παύλου, προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Η στοχοποίηση του συνάδελφου Αντωνόπουλου ξεκίνησε από εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού που έδειξε βίντεο από τη συγκέντρωση και διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου και με απόλυτα αυθαίρετο τρόπο ονομάτισε και έχρισε το συνάδελφο “αρχηγό των κουκουλοφόρων”. Έκτοτε, το συγκεκριμένο βίντεο το κυκλοφόρησαν σε δεκάδες μπλογκ στο διαδίκτυο με χυδαία και επικίνδυνα για την ασφάλεια του συναδέλφου σχόλια. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο πρόσωπο του συναδέλφου Αντωνόπουλου Παύλου, γνωστού επί δεκαετίες για τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του, ενώ παράλληλα καταγγέλλει κάθε προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου του». Το ΝΑΡ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είναι φανερό ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, ούτε αφορά στενά τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει ο Παύλος. Η στοχοποίηση επιλέχτηκε για να χτυπηθεί συνολικά το ανεξάρτητο, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων και η αντικαπιταλιστική του πτέρυγα. Δηλαδή το κομμάτι εκείνο του κινήματος και της Αριστεράς, που δεν έχει εξαργυρώσει τις αγωνιστικές του περγαμηνές σε κυβερνητικές θέσεις, μένει ζωντανό κι ανυπότακτο και γι’ αυτό μπορεί να βαδίσει στο δρόμο του αποφασιστικού και νικηφόρου αγώνα, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ με ΕΕ και ΔΝΤ. Η επίθεση αυτή στρέφεται πιο συγκεκριμένα, ενάντια στο μαχητικό, ριζοσπαστικό κομμάτι του εκπαιδευτικού κινήματος, που χρόνια τώρα αρνείται να σκύψει τη μέση και να συνταχθεί με το σχολείο της αγοράς και τα σχέδια της κυβέρνησης. Φοβούνται, ιδιαίτερα το ειδικό βάρος της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς σ’ αυτούς τους αγώνες και την ανατρεπτική προοπτική που θέλει να τους δώσει, απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει». Ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν εκδώσει επίσης και αρκετές ΕΛΜΕ.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο έχει προκαλέσει η στάση συνδικαλιστών του ΚΚΕ, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν ψηφίσματα συμπαράστασης καθώς ζήτησαν ως προαπαιτούμενο δήλωση αποκήρυξης της δράσης των κουκουλοφόρων από τον Π. Αντωνόπουλο!