Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Είδες η ΕΟΚ; Μας χρεοκοπεί!


Δεν τη γλιτώνει πλέον με τίποτα τη χρεοκοπία η Ελλάδα. Τα κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου! Πήρε το δημόσιο χρέος από την κυβέρνηση Καραμανλή στο 115% του ΑΕΠ τον Σεπτέμβρη του 2009 και μέσα σε ενάμιση χρόνο, με την πολιτική του Μνημονίου το εκτίναξε στο... 154% του ΑΕΠ στο τέλος Μαρτίου του 2011!




Μέσα σε μια πενταετία, από το 2011 ως το 2015, η Ελλάδα πρέπει να βρει λεφτά για να πληρώσει κρατικά ομόλογα που λήγουν αξίας ...200 δισ. ευρώ! Για 110 δισ. ευρώ ο Γιωργάκης υποδούλωσε την Ελλάδα στην ΕΕ και στο ΔΝΤ εξυπηρετώντας και το ελληνικό κεφάλαιο, πού θα βρουν οι κυβερνήσεις κάποιους να τους δανείσουν 200 δισεκατομμύρια; Πουθενά, είναι η απάντηση. Απλώς θα χρεοκοπήσει η χώρα με μαθηματική ακρίβεια.
Ήταν σαν χθες πριν από 32 χρόνια, η αποφράδα μέρα της 28ης Μαΐου 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο ως πρωθυπουργός τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Η Δεξιά και η αστική τάξη πανηγύριζαν. Ήξεραν ότι γι’ αυτούς αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι.

«Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων» φώναζαν τότε το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Το σύνθημα αυτό ξεχάστηκε από τους ΠΑΣΟΚτζήδες. Η πολιτική συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε ήταν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που έφαγαν με χρυσά κουτάλια απο τα λεφτά της ΕΟΚ και στη συνέχεια της ΕΕ, τα οποία με έμμεσο τρόπο αφαιρούνταν από τους εργαζόμενους χωρίς αυτοί να το συνειδητοποιούν.
Το «σημιτικό» ΠΑΣΟΚ της απερίγραπτης διαφθοράς ήταν αυτό που έβαλε τη χώρα και στην Ευρωζώνη, στην τελευταία φάση εξανδραποδισμού της. Δεν πέρασε ούτε μια δεκαετία και το ευρώ οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, υπόδουλη και αξιοθρήνητη. «Είδες η ΕΟΚ;» που έλεγε και ένα παλιό προπαγανδιστικό σύνθημα.