Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τους φτύνουν οι δυνάστες


Εξευτελισμό ασυνήθιστων διαστάσεων υπέστη ο «μουσολινικός» υπουργός Οικονομικών Bαγγέλης Βενιζέλος την Πέμπτη το βράδυ κατά τη συνεδρίαση των ομολόγων του της ευρωζώνης. Τον φώναξαν στις Βρυξέλλες έχοντάς τον προειδοποιήσει να μην τολμήσει να πάει, αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση του νέου Μνημονίου από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δοσίλογων του Παπαδήμου. Τον ξενύχτησαν οι πολιτικοί καραγκιόζηδες Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Παπανδρέου παίζοντας πολιτικό θέατρο για να γλιτώσουν τις φάπες από τον κόσμο και φυσικά είπαν το «ναι σε όλα», όπως ήταν εξαρχής βέβαιο.





Πήγε περιχαρής ο Μπένι να το πει στα αφεντικά της χώρας μας –φανταστείτε ότι ο Γιωργάκης Τσολάκογλου έχει κάνει αφεντικά της Ελλάδας ακόμη και τους υπουργούς της ...Φινλανδίας, της Σλοβακίας ή της Σλοβενίας!– αλλά εκεί τον περίμενε ψυχρολουσία. Έχοντας ήδη βάλει και τον Σαμαρά να τους γλύφει τα παπούτσια –Παπανδρέου και Καρατζαφέρης ήταν ήδη «ξεσκολισμένοι» στο άθλημα αυτό από το πρώτο Μνημόνιο– οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι είπαν στον Βενιζέλο ότι δεν δίνουν πλέον καμιά αξία στη συμφωνία των τριών αρχηγών!

Του είπαν λοιπόν να σηκωθεί να φύγει και να ξαναπαρουσιαστεί μπροστά τους την Τετάρτη, αλλά μόνο αν έχει φέρει μαζί του την ψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή. Διαφορετικά να μην τολμήσει να εμφανιστεί, γιατί δεν πρόκειται να πάρει φράγκο!

Θα συνεχίσουν φυσικά να του κάνουν καψώνια. Ένα θεμελιώδες στοιχείο του «ευρωπαϊκού πολιτισμού» είναι ότι στους δούλους ποτέ δεν δείχνουν έλεος οι αποικιοκράτες. Ούτε στους «ζητιάνους που μπορεί να γίνουν κακομαθημένοι, αν τους το επιτρέψει κανείς» όπως έγραψε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.