Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ω, ναι, τώρα έφριξαν όλοι με τη Χρυσή Αυγή...


Οποία συγκίνησις! Αίφνης όλοι ανατρίχιασαν με τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Κι όταν λέμε «όλοι» εννοούμε «όόόλοοιιιι», για να θυμηθούμε τη γνωστή διαφήμιση. Ανατρίχιασε, λεει, η Νέα Δημοκρατία. Τι κι αν ακόμη ηχούν στα αφτιά μας οι φωνές του Α. Σαμαρά, στο Ζάππειο; Συλλήβδην «τυράννους» αποκαλούσε τους μετανάστες, αλλά τώρα ανατριχιάζει... Ανατριχιάζει και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια διατεινόταν ότι το «δημοκρατικό παιχνίδι» θα έπρεπε να αγκαλιάσει τη Χρυσή Αυγή (λίγο πριν από τη «διεύρυνση» προς τον Ψινάκη, λίγο αργότερα ή περίπου τότε – θα σας γελάσουμε).



του Διονύση Ελευθεράτου



Α, φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή άλλαξε άρδην την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τον κύριο «χέρι - χέρι με το ναζιστικό ασκέρι», ο οποίος μεταμορφώθηκε σε «να σου κοπεί το χέρι, αν ψηφίσεις το ασκέρι», όταν συνειδητοποίησε πως τα καλόπαιδα του Μιχαλολιάκου έκαναν ...μια χαψιά την εκλογική του βάση. Παραμονές Νομαρχιακών Εκλογών του 2002, ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή –του Ν. Ευαγγελάτου– για να υπεραμυνθεί της Χρυσής Αυγής. Και τι δεν είχε πει τότε... Ότι επρόκειτο για «νόμιμη, πατριωτική οργάνωση», ουδεμία σχέση έχουσα με το ναζισμό, κ.λπ. κ.λπ. Ανατρίχιασε φυσικά και το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή! Το ΠΑΣΟΚ που έκανε κυβερνητικό εταίρο τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ, ως πρωταγωνιστή στο κινηματογραφικό μελό γερμανο-ελληνικής παραγωγής «μάνα, αμάρτησα για το Μνημόνιο». Ναι, τον ΛΑΟΣ του σλόγκαν «οι καθαροί Έλληνες». Ω, ναι... Ανατρίχιασε με την –εκτός των άλλων– χουντική Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα στελέχη όπου βρεθούν κι όπου σταθούν αφορίζουν ...τη Μεταπολίτευση και το «λαϊκισμό» της!


 Ναι, ανατριχιάζουν τώρα με τη Χρυσή Αυγή όλοι οι «αστέρες» του πολιτικού μέινστριμ, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν –έμμεσα ή άμεσα– φλερτάρει με την ιδέα ότι «απάντηση» στην εγκληματικότητα μπορεί να είναι η επιβολή «συλλογικών ποινών» και το ανομολόγητο δόγμα «τιμωρούμε τη φυλετική προέλευση, όχι κατ’ ανάγκη την πράξη». Προς «εμπέδωση κλίματος ασφαλείας», βεβαίως βεβαίως... Ανατριχιάζουν τώρα με τη Χρυσή Αυγή οι εκπρόσωποι του «καθώς πρέπει» πολιτικού κόσμου, που σήκωναν αδιάφορα τους ώμους, όταν μάθαιναν ότι ο Περίανδρος έστελνε στον προθάλαμο του άλλου κόσμου τον Κουσουρή. «Ε, καλά τώρα, τσακώνονται τα άκρα», ψιθύριζαν. Ανατριχιάζουν τώρα με τη Χρυσή Αυγή όσοι καμώνονται –ακόμη– ότι δεν ξέρουν τίποτε για τις σχέσεις της με διάφορα ...διαζώματα του «βαθέως κράτους». Λες και δεν υποδηλώνουν τίποτε τα τρομακτικά, απίστευτα υψηλά ποσοστά της στα τμήματα, στα οποία ψήφισαν –στις 6 Μαΐου– οι αστυνομικοί. 

Μήπως θα μπορούσαν τουλάχιστον να δοθούν κάποιες εξηγήσεις για τη σιωπή ιχθύος, η οποία περιέβαλλε τις αποκαλύψεις που έκανε στο βιβλίο του ένα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Χάρης Κουσουμβρής; Να τι είχε γράψει μεταξύ άλλων ο Χ. Κουσουμβρής, ο οποίος είχε διατελέσει και ταμίας της Χρυσής Αυγής: «Ως ταμίας, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος».Στη συνέχεια ο πρώην χρυσαυγίτης ανέφερε πως μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν και χρέη «συνοδείας» –κοινώς μπράβων– βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ως ...συνεπής, «συστημική» δύναμη, που είναι. Αλήθεια, τι έδειξε όλη αυτή η απροθυμία διερεύνησης όσων καταμαρτυρούσε ο Κουσουμβρής, αν όχι την πεποίθηση ότι υπάρχουν ...λερωμένες φωλιές; Ω, ναι, ανατριχιάζουν όλοι. Σιγά ρε ...ειλικρινέστατοι λεβέντες, μην κλάψετε κιόλας!